Pretraga

Stranci pokupovali 184 milijuna eura nekretnina do listopada u zemlji koja je naš turistički suparnik

A- A+

Prema podacima Centralne banke Crne Gore pokazuje se trend rasta ulaganja u njihove nekretnine. Strani državljani i tvrtke uložili su ukupno 599,86 milijuna eura u poslovanje u Crnoj Gori, to je za 93 milijuna eura više nego prošle godine u istom vremenskom periodu, ali zato 63 milijuna manje nego 2019. godine.

Budva | Unsplash

Podatke Centralne banke Crne Gore prenosi Radio Televizija Crne Gore, a prema tim podacima stranci su za nekretnine platili čak 184,26 milijuna eura. To je najveći iznos u jednoj godini još od 2014. godine. Kao i svake godine do sad, na vrhu liste sa zemljama iz kojih dolaze strani ulagači, nalazi se Rusija. Rusi su od siječnja do kraja rujna uložili ukupno 95,6 milijuna eura.

Izdvojeni članak

U Splitu i Podstrani prodaju se dva skupa hotela, pogledajte koliko vrijede

Najveći dio tog iznosa odnosi se na nekretnine koje ruski državljani kupuju u Crnoj Gori. Poslije toga najviše ulažu u Maltu i Srbiju. Iznos prodanih nekretnina u Crnog Gori kroz prvih devet mjeseci ove godine je 184,26 milijuna eura. Najviše su naravno kupili Rusi i to 37,94 milijuna eura nekretnina. Najviše poslije Rusa su u nekretnine uložili Srbi i to sa 27,53 milijuna eura.

Budva | Unsplash

Slijede građani Njemačke sa 18,07 milijuna eura uloženih u nekretnine, ili 6,7 milijuna više nego na kraju kolovoza. Iz SAD-a i Švicarske uloženo je 12,8, odnosno 11,18 milijuna eura. Između tri i šest milijuna eura za nekretnine dali su građani Velike Britanije, Turske, Ukrajine, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Poljske, Češke, Belgije i Austrije.

Stranci pokupovali 184 milijuna eura nekretnina do listopada u zemlji koja je naš turistički suparnik
Share via
Copy link
Powered by Social Snap