Pretraga

Tomašević potpisao sporazum o suradnji s Bečom: ‘Zagreb može puno naučiti od Beča u pitanjima stanovanja’

A- A+

Zagrebački gradonačelnik u je službenom posjetu Beču te se sastao s bečkim gradonačelnikom Michaelom Ludwigom. Razgovarali su o dugogodišnjoj suradnji dvaju gradovi i o nastavku iste te o važnim temama za razvoj grada Zagreba poput gospodarenja otpadom, energetskoj tranziciji, a jedna od najnaglašenijih tema bilo je priuštivo i socijalno stanovanje za mlade obitelji u gradu Zagrebu.

Tomašević u Beču | Grad Zagreb

– Beč i Zagreb surađuju kao glavni gradovi više od dva desetljeća i, kao zagrebački gradonačelnik, želim nastaviti i produbiti tu tradiciju, rekao je Tomašević.

Spomenuo je i teme o kojima su diskutirali glede budućnosti, poput gospodarenja otpadom i energetskoj tranziciji Zagreba, a naglasio je važnost teme stanovanja u Zagrebu, pišu iz Grada.

– Zagreb može puno naučiti od Beča u pitanjima stanovanja, s obzirom na to da je Beč svjetski poznat po svojim politikama vezanim uz priuštivo i socijalno stanovanje te ima jako udio takvih stanova u ukupnom broju stambenih jedinica u Beču. Zagreb može jako puno naučiti od Beča u tom polju jer je u Zagrebu, na žalost, sve veći i veći problem dostupnost stanovanja, posebice za mlade obitelji, tako da na tome trebamo puno više raditi, zaključio je Tomašević.

Tomašević potpisao sporazum o suradnji s Bečom: ‘Zagreb može puno naučiti od Beča u pitanjima stanovanja’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap