Pretraga

Trosobni stanovi dostupni bez kredita grade se za mlade obitelji u Slavoniji

A- A+

U završnu fazu ulazi posljednji u nizu projekt demografske obnove kroz stanogradnju Grada Slavonskog Broda koji obuhvaća izgradnju dvije zgrade sa stanovima za mlade obitelji. Svi stanovi već su dodijeljeni.

Slavonski Brod

Slavonski Brod | foto: Grad Slavonski Brod

Grad Slavonski Brod izvještava kako deset mladih obitelji uskoro useljava u deset trosobnih stanova, u zgradama koje su dio projekta poticanja demografske obnove na brodskom području. U tijeku su završni radovi na pročeljima, te završni unutarnji radovi.

Riječ je o stanovima površine 62,54 kvadrata koji se sastoje od ulaznog prostora, dvije sobe, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje, ostave i lođe. U obje zgrade stanovi su povezani zajedničkim stubištem uz koje se na nivou prizemlja nalazi prostor za spremište kao i natkriveni vanjski ulazni prostor, te odvojeni prostor za odlaganje otpada.

Izdvojeni članak

Širi se bolnica u Slavonskom Brodu: Gradit će novu kirurgiju vrijednu 250 milijuna kuna

Novi stanari po useljenju plaćat će mjesečni najam, a nakon deset godina dobiti priliku za otkup stana od Grada pri čemu će im se sve do tada uplaćene mjesečne najamnine uračunati u otkupnu cijenu stana.

Riječ je o popularnoj demografskoj mjeri Grada Slavonskog Broda kojom je do sada osigurano stambeno rješenje za 32 mlade obitelji, dok će se završetkom radova na dvije predmetne zgrade taj brojka popeti na 44. Mjera je izuzetno popularna među Brođanima s obzirom na to da predstavlja rijetku priliku za rješavanje stambenog pitanja bez kreditnog zaduživanja.

I u Osijeku se kontinuirano grade stanove s povoljnim uvjetima stanovanja, pogledjate ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap