Pretraga

Osijek izgradio 68 novih stanova za socijalni najam, uručeni ključevi novim stanarima

A- A+

Višestambenu zgradu površine oko 6.000 kvadrata u Osijeku uselili su novi stanari u sklopu projekta socijalne stanogradnje Grada Osijeka. Plaćati će stanarinu po četiri puta nižoj cijeni u odnosu na tržišnu.

useljena nova stambena zgrada, Osijek

useljena nova stambena zgrada, Osijek | foto: Grad Osijek

Gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić u utorak je uručio ključeve i ugovore o najmu stanarima 68 novoizgrađenih gradskih stanova u Osječkoj ulici u Tenji. Riječ je o objektu s 25 garsonijera, po 15 jednosobnih i dvosobnih te 13 trosobnih stanova. Investicija je ovo vrijedna gotovo tri milijuna eura.

U Osijeku 709 gradskih stanova

Radić je ovom prilikom objasnio kako je u novim gradskim stanovima mjesečna najamnina četiri puta niža od prosječne tržišne, te da Grad trenutačno raspolaže s ukupno 709 stanova u najmu, od čega se za 143 stana plaća zaštićena najamnina. Napomenuo je i kako je u Osijeku, kao i ostalim velikim hrvatskim gradovima, velika potreba za gradskim stanovima, a upravo će se na temu priuštivoga stanovanja uskoro održati sastanak u okviru ”Inicijative 4 grada”.

– Zajednički tražimo modele kako bismo omogućili priuštivo i dostupno stanovanje svim našim sugrađanima u sva četiri velika grada. U Tenji je uistinu bogat sportski i kulturni život, mnogobrojne udruge ovdje djeluju, i vjerujem da će se nove obitelji brzo uključiti u mjesne aktivnosti – kazao je gradonačelnik Radić.

Uime svih novih stanara gradonačelniku je zahvalila Brankica Sardelić, samohrana majka dvoje djece, izrazivši oduševljenje novim stanom kojim je, kako je istaknula, konačno riješila svoje stambeno pitanje.

Izdvojeni članak

Osijek dobio Regionalni centar kompetentnosti ELPROS u koji je uloženo 4 milijuna eura

Kreće izgradnja vrtića i sportskog centra

Iz Grada Osijek poručuju kako socijalnu stanogradnju u ovome slučaju prati komunalna i društvena infrastruktura. Sve kako bi stanari u novoj zajednici lakše pronašli svoje mjesto, te da ne bi opteretili postojeći sustav.

– Kreće izgradnja dječjeg vrtića u Tenji, a nedaleko od ove zgrade kreću i radovi na uređenju Adice, centra sportsko-rekreacijskog sadržaja. Gradit ćemo i Ulicu Tina Ujevića, u blizini je i škola s novom dvoranom, kao i novoizgrađeni Hrvatski dom. Uistinu je velik broj projekata, a posebno bih istaknuo i biciklističku stazu kroz Tenje koju ćemo graditi kroz ITU mehanizam, zaključio je Radić.

Bliži se kraju izgradnja nove zgrade OHBP KBC Osijek, pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap