Pretraga

Video: Najmoderniji bordel na svijetu, za amsterdamske crvene izloge dizajnirana nova zgrada

A- A+

Crvena četvrt u Amsterdamu trebala bi doživjeti radikalnu transformaciju. Tamošnje gradske vlasti privode plan izmještanja seksualnih radnika iz središta grada u nove objekte koji bi trebali biti sagrađeni daleko od povijesne jezgre grada.

amsterdam erotic center

amsterdam erotic center | foto: Courtesy Moke Architecture

Arhitektima je plaćeno da dizajniraju raskošnu zgradu koja se sastoji od dva tornja, sa 100 soba za seksualne radnice, barove, restorane, prostore za zabavu i zdravstveni centar. Tornjevi su dizajnirani da se kroz etaže s vanjske strane proteže šetnica koja bi trebala očuvati koncept crvenih izloga. Pogledajte video:

Grad Amsterdam odlučio se za tri moguće lokacije za erotski centar koji bi seksualnim radnicama trebao ponuditi sigurno radno mjesto te smanjiti smetnje uzrokovane gužvama u četvrti crvenih svjetiljki i utjecajem kriminala na prostituciju. Odluka dolazi nakon dugog procesa konzultacija i rasprave. Sada će se poduzeti daljnji koraci prije donošenja konačne odluke.

Izdvojeni članak

Fascinantna budućnost građenja: Prvi svjetski 3D printani most svečano otvoren u Amsterdamu

No, treba reći i da postoji problem u realizaciji ovoga projekta, a to je oštro protivljenje lokalnog stanovništva, kao i seksualnih radnica koje ne žele napustiti prozore svojih bordela u jednom od najljepših dijelova centra grada. Hoće li najmoderniji bordel na svijetu biti izgrađen ostaje vidjeti, te da izmještanje prostitucije iz povijesne gradske jezgre može doprinijeti očuvanju kulturnog identiteta grada. Ili upravo suprotno.

Kako su nastali kanali u Amsterdamu pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap