Pretraga

[VIDEO] Stan u Zagrebu naselili golubovi: ‘Ne možete otvarati balkon jer onu sitnu prašinu od izmeta nosi vjetar’

A- A+

Perje po podu. Golublji izmet po kauču, sudoperu, kuhinjskim ormarićima i svim ostalim površinama u stanu. A uz sve to, prostor i nepodnošljivo zaudara. Ovako izgleda jedan stan u Zagrebu koji je već godinama dom i utočište brojnim golubovima.

Stan u Ferenčici koji su naselili golubovi | foto: Andrea Marić, stanarka zgrade

Gradski stan u zagrebačkoj Ferenčici godinama je zjapio prazan. Ili bolje rečeno, ne potpunosti prazan. Budući da je jedan od prozora bio razbijen, stan su u međuvremenu naselili golubovi. A kako nitko u njega nije ulazio, a još manje ga čistio, cijela situacija se otela kontroli.

Stanari iz dotične zgrade su upućivali pozive te slali brojne upite i zamolbe institucijama kako bi riješili situaciju. Međutim, stvari su se pomakle s mrtve točke tek nakon najave dolaska novinara s RTL-a. Tako je ovih dana stan otvoren, a iako su stanari bili svjesni da golubovi dolaze, nisu znali da je kaotični nered došao do jedne zbilja kritične razine.

Video: Andrea Marić, stanarka zgrade

Kao što se može vidjeti u videu, pod, kao i većina namještaja su prekriveni perjem i izmetom. Razumljivo, stanari su podjednako šokirani i zgroženi činjenicom da su godinama bili primorani živjeti u ovakvom nezdravom neredu.

Izdvojeni članak

Slijedi li revitalizacija Zagrepčanke? Gradit će se jeftini stanovi za mlade ljude, javni park i moderna tržnica

Stanari izloženi torturi već četiri godine

– Prvenstveno ste zatvoreni u svom prostoru jer ne možete otvarati balkon jer vam to leti, ona sitna prašina od izmeta koja se rastopi na suncu i raspuhao ju je vjetar. Tu su sitni, mala paperja koja vam lete. O mirisu vam ne moram ni govoriti, rekla je susjeda Andrea Marić za RTL.

Najgore je preko ljeta, kada je smrad neizdrživ, a u ovakvoj situaciji, ljudi su naravno zabrinuti i za svoje, kao i za zdravlje svoje djece.

– Ja to gledam kao sve moguće zaraze. Evo moje dijete ide u vrtić i druži se s drugom djecom i znate i sami kako se zarazne bolesti prenose. Za čas to može biti pakao za sve nas, kazala je Marić.

Predstavnica stanara, Sofija Mihaljević, živi tik ispod dotičnog stana i objašnjava kako se sitna prašina i prljavština zavlače u sve pore.

– Zato što je meni terasa dolje ispod ovog stana, ja sam na četvrtom katu i dijete mi spava u toj sobi i vidimo probleme jer stalno se trebaju brisati stvari, a to perje se spuštaju dolje i kad zapuše vjetar to leti svugdje okolo, rekola je Mihaljević.

Ovakvoj vrsti  torture su stanari izloženi već četiri godine, otkad je posljednji vlasnik preminuo. Usprkos brojnim obavljenim pozivima i upućenim molbama, dosada su se svi uglavnom ograđivali i dizali ruke. Ipak, dan nakon snimanja RTL-ovog priloga, Grad je napokon reagirao i golubovi su deložirani, a stan očišćen.

[VIDEO] Stan u Zagrebu naselili golubovi: ‘Ne možete otvarati balkon jer onu sitnu prašinu od izmeta nosi vjetar’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap