Pretraga

Zadar, Šibenik ili Split: Prosječne cijene najmova jednosobnih stanova

A- A+

Iako sezona još uvijek nije blizu, a studenti semestar provode doma, cijene najmova u Dalmaciji ne padaju. Istražili smo koliko ćete morati izdvojiti za najam stana do 40 metara kvadratnih u Zadru, Šibeniku i Splitu.

Split

Split | foto: Pexels

Cijene najma stanova u cijeloj Hrvatskoj variraju iz dana u dan. Najveću pozornost privlače cijene u sveučilišnim gradovima, posebice oni u Dalmaciji. Pretraživanjem popularnih stranica za iznajmljivanje i prodaju nekretnina došli smo do informacija kolike cijene najma možete očekivati ako planirate iznajmiti stan prosječne površine 40 metara kvadratnih u stambenoj zgradi.

SPLIT

Za stan od 39 metara kvadratnih u splitskom Spinutu izdvojit ćete 360 eura. Nešto manju kvadraturu garsonijere u poznatom kvartu Varoš mjesečno ćete plaćati 200 eura. Mjesečna cijena najma za stan od 30 metara kvadratnih na obali Žnjana iznosi nešto manje od 300 eura. Naravno, riječ je isključivo o cijenama najma na koji najmoprimac dodaje mjesečne troškove stana.

ZADAR

Najveći broj stanova za najam u Zadru pronaći ćete u kvartu Višnjik. Riječ je o dijelu grada udaljenom dvadesetak minuta hoda od obale, a samim time i Sveučilišta u Zadru. U ovom dijelu grada za garsonijeru od 28 metara kvadratnih izdvojit ćete 370 eura mjesečno. Ako želite biti smješteni na poluotoku, za stan od 35 metara kvadratnih mjesečno ćete izdvajati nešto manje od 300 eura. Otprilike jednaku cifru izdvojit ćete za stan od 32 metra kvadratna u zadarskoj Voštarnici.

ŠIBENIK

U usporedbi sa Splitom i Zadrom, Šibenik trenutno ima najmanju ponudu stanova za najam. Većina stanova koje je moguće iznajmiti nalaze se u centru grada. Prosjek najma stana do 40 metara kvadratnih u ovom gradu je 300 eura.

šibenik

Šibenik | foto: Unsplash

Copy link
Powered by Social Snap