Pretraga

Završena izgradnja POS-ove zgrade s 20 novih stanova u Prelogu

A- A+

Izgradnja višestambene zgrade po programu POS-a s jednom podzemnom etažom u kojoj su garažno-parkirna mjesta te tri nadzemne etaže sa 20 novoizgrađenih stanova u Prelogu je dovršena. Vrijednost investicije iznosi 1.776.000 eura, od čega su državna poticajna sredstva 474.000 eura.

POS stanovi Prelog

POS stanovi Prelog | Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

 

Završena je izgradnja POS zgrade u Prelogu te su uručeni ključevi vlasnicima 16 novih stanova. Sve u sklopu aktualne stambena politike, te demografske, socijalne, porezne, zemljišne i prostorno-planske strategije.

– Držimo da je ona preduvjet opstanku mladih ljudi u gradovima i mjestima koji nisu velika hrvatska središta. Zadovoljan sam što u posljednje vrijeme zajedno s gradonačelnicima dodjeljujem ključeve mladim ljudima, koji su uz taj model poticane stanogradnje došli do stana, rekao je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

Izdvojeni članak

Gradi se obilaznica u Prelogu, prometnica dužine 6,8 kilometara vrijedna 9,45 milijuna eura

Od ukupno 20 stanova, četiri će biti namijenjena potrebama Grada. Jedan stan koristit će medicinsko osoblje, a drugi će uzeti obitelj iz trošne zgrade koja je pristala na razmjenu i doplatu stana. Preostala dva stana će također koristiti potrebite gradske službe.

Grad Prelog osigurao je zemljište i komunalno opremanje zgrade priključcima, uključujući i komunalni doprinos, bez naknade. Također je bespovratno sufinancirao izgradnju s 290.000 eura.

Projekt izgradnje POS-ove zgrade u Prelogu započeo je 20. prosinca 2021. godine. Zahvaljujući suradnji države i lokalne zajednice, uspješno su izgrađeni stanovi po cijeni od 1.350 eura za četvorni metar.

POS stanovi Prelog

POS stanovi Prelog | Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Ministar Branko Bačić u Prelogu

Ministar Branko Bačić u Prelogu | Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Osim Preloga, u izgradnju POS zgrade uključio se i Karlovac, a više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap