Pretraga

Banožić zbog velike obitelji dobio veliki stan u Zagrebu, a u isto vrijeme uzima naknadu jer mu obitelj živi u Slavoniji

A- A+

Desetak dana nakon što je izbila afera oko korištenja prostranog državnog stana u centru Zagreba kojeg je ministru obrane Mariju Banožiću odobrilo njegovo tadašnje ministarstvo, cure i novi detalji oko cijele priče. Naime, ministar u isto vrijeme prima i naknadu za odvojeni život od obitelji zbog kojeg je isprva i dobio veliki stan u centru metropole.

foto: Mario Banožić, Facebook; bauštela.hr

Nakon izbijanja afere, u obranu ministra Banožića stalo je njegovo sadašnje ministarstvo – Ministarstvo obrane kojem nije bila sporna činjenica da ministar sam živi u stanu od preko 90 kvadrata. Dapače, ustanovili su kako je kvadratura ovisna o broju članova obitelji pa on s troje djece ima pravo na tako veliki stan.

Osam dana kasnije, iz MORH-a su Telegramu potvrdili kako ministar Banožić svaki mjesec na plaću prima i naknadu za odvojeni život od obitelji, a na koju ima pravo svaki hrvatski radnik koji radi izvan mjesta svog stanovanja i pritom je odvojen od svoje obitelji. Neoporeziva visina naknade je maksimalno 1.750 kuna mjesečno, što, pomnoženo s brojem mjeseci jednog ministarskog mandata, piše Telegram, može tvoriti svotu od osamdesetak tisuća kuna.

Izdvojeni članak

Ministar Banožić sam si je dodijelio državni stan od 92 kvadrata? MORH: ‘Ima na to pravo jer ima troje djece’

Skupa kuhinja, fragmentirani troškovi – novi stan

Podsjetimo, prema pisanjima Nacionala, za potrebe stanovanja ministra Banožića u stanu na udaljenosti pet minuta pješice od njegovog tadašnjeg radnog mjesta u Dežmanovoj ulici kada je bio ministar državne imovine, opremljen je stan u vrijednosti od 200.000 kuna. Naveli su i kako su svi troškovi prikazani fragmentirano, a najviše je koštala oprema kuhinje, čak 50 tisuća kuna. Dodali su kako se posebno pazilo oko detaljala poput jastuka i drugih ukrasa za stan. Kasnije su iz Državnih nekretnina demantirali tu brojku i smjestili je na samo 120 tisuća.

Ministar je ustrajno tvrdio kako nema ništa sporno oko njegovog prava na stan.

– Riječ je o nekakvom stanu koji je u službene svrhe i na koje imam pravo, dok vi to objasnite javnosti, vjerojatno će doći neki drugi napad. Pitanje je da li će to dalje biti na moje prijatelje, moju obitelj ili nešto drugo. Riječ je o jednom potpisu koji je u Hrvatskoj već desetljećima poznat, rekao je Banožić prije deset dana.

Izdvojeni članak

Državne nekretnine: ‘Sve je transparentno. Banožićev stan nije luksuzno uređen, namještaj je iz Pevexa, Ikee i Emmezete’

 

Banožić zbog velike obitelji dobio veliki stan u Zagrebu, a u isto vrijeme uzima naknadu jer mu obitelj živi u Slavoniji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap