Pretraga

Barcelona predstavila novi izgled stadiona Camp Nou

A- A+

Najavljuje se skori početak obnove kultnog stadiona Camp Nou, investicija će vrijediti preko milijardu eura, a trenutni dug  Barcelona iznosi 1.35 milijardi eura. Ipak, čelnici kluba vjeruju da će se investicija pozitivno odraziti na financijsku situaciju kluba.

novi Camp Nou | izvor: fcbarcelona.com

Predstavljen je novi izgled najvećeg europskog nogometnog stadiona Camp Nou. Projekt se planira još od 2015. godine, a čini se da bi uskoro trebao ući u novu fazu realizacije. Klub je od skupštine zatražio odobrenje za traženje kredita u iznosu od milijardu i pol eura te bi zahtjev trebao ići na glasanje pred skupštinu krajem godine. Ako sve prođe dobro i zahtjev bude odobren, početkom iduće godine trebao bi bit predan zahtjev za kredit.

Izdvojeni članak

Novi stadion Tottenhama vrijedan milijardu funti dobio nagradu Kraljevskog instituta

Usprkos velikom uzbuđenju među čelnicima FC Barcelone, uspješnost cijele zamisli nalazi se u sjeni duga od 1,35 milijardi eura koji je klub doveo na granicu bankrota. Prošlu sezonu klub je završio s minusom od 451 milijun eura, a uslijed financijskih problema Camp Nou nedavno je napustio i Lionel Messi. Usprkos teškom financijskom opterećenju, čelnici kluba na čelu s Joanom Laportom vjeruju da će završenje projekta pozitivno utjecati na financijsku situaciju FC Barcelona.

Izdvojeni članak

[FOTO] Znate li koje ime nosi jedan od najmodernijih nogometnih stadiona na svijetu?

Većinski dio novaca, čak 900 milijuna eura, namjenjen je potpunoj rekonstrukciji stadiona, dok je ostatak iznosa predviđen za novi stadion za omladinsku školu, novu dvoranu s kapacitetom za 12.500 gledatelja i popratnu infrastrukturu. Glavni stadion biti će natkriven i imati će kapacitet od 105.000 mjesta.Popratni stadion Johan Cruyff završen je prije dvije godine, a ako sve pođe po planu projekt bi trebao biti realiziran do kraja 2025. godine.

novi Camp Nou | fcbarcelona.com

Share via
Copy link
Powered by Social Snap