Pretraga

Bliži se otvaranje novog stadiona u Osijeku: Napokon poznato i kako će se zvati

A- A+

Jedan od najiščekivanijih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj je upravo novi stadion u Osijeku. Do sada se samo špekuliralo o njegovom imenu, a sada je napokon poznato i da će se zvati Opus Arena. Nakon što su stadion i trening kamp dobili pravomoćnu uporabnu dozvolu, određen je i datum otvaranja – prva utakmica na novom stadionu će biti odigrana 22. srpnja 2023. godine.

stadion nk osijek

stadion nk osijek | foto: nk osijek

Novi stadion i trening kamp Nogometnog kluba Osijek u ponedjeljak 27. ožujka 2023. godine dobio je pravomoćnu uporabnu dozvolu za izgrađenu građevinu športsko-rekreacijske namjene – Škola nogometa i stadion NK Osijek, 2. skupine. Prethodno je obavljen tehnički pregled kojim je utvrđeno da je građevina izgrađena u skladu s izvršnim aktom za građenje u pogledu ispunjavanja temeljnih zahtjeva za građevinu, lokacijskih uvjeta i drugih uvjeta određenih aktom za građenje.

Građevina je priključena na prometnu površinu i druge građevine i uređaje komunalne ili druge infrastrukture. Privremene građevine u okviru pripremnih radova, oprema gradilišta, neutrošeni građevinski materijal, te otpad uklonjeni su, a zemljište na području gradilišta i na prilazu gradilištu dovedeno je u uredno stanje.

Opus Arena

U idućoj fazi, a do svečanog otvaranja samog stadiona i trening kampa, slijedi priprema terena i unutarnjih prostorija za postupak licenciranja stadiona za odigravanje svih službenih utakmica. Novi stadion NK Osijek nosit će naziv Opus Arena. Mađarski holding Opus Global, koji je između ostalog aktivan u sektorima građevine, energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma, otkupio je višegodišnje pravo na korištenja imena novog stadiona NK Osijek.

Izdvojeni članak

Pogledajte novi video izgradnje trenutno najatraktivnijeg stadiona u Hrvatskoj

Opus Arena u Osijeku stadion je koji zadovoljava UEFA-in standard 4 kategorije, ima 13.005 natkrivenih sjedećih mjesta, 454 VIP mjesta, devet Sky Boxseva i jedini je potpuno natkriveni stadion u Hrvatskoj. Prilikom izgradnje vodilo se računa da zadovolji sve potrebe koje danas zahtjeva organizacija nogometne utakmice na najvišoj razini. Osim za nogomet, stadion može biti u funkciji i raznih drugih događanja poput konferencija, izložbi, prezentacija i raznih drugih događaja.

Službeno otvaranje

Logo Opus Globala i Opus Arene, posebno dizajniran za novi stadion, bit će uklopljen u unutarnje i vanjsko brendiranje novog stadiona. Prva službena utakmica na Opus Areni bit će odigrana 22. srpnja 2023. godine u 21 sat između Osijeka i Slaven Belupa u 1. kolu SuperSport HNL-a.

Podsjećamo, već smo pisali o izgradnji novog stadiona Pampas u Osijeku. Pri izgradnji samog stadiona je bilo nekakvih poteškoća zbog promjene izvođača radova, o čemu više možete pročitati ovdje. Nedavno je objavljen i video izgradnje samog stadiona, koji možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap