Pretraga

Pogledajte novi video izgradnje trenutno najatraktivnijeg stadiona u Hrvatskoj

A- A+

Nakon što su se navijači NK Osijeka oprostili s Gradskim Vrtom, sve uči uprte su novi osječki stadion na koji momčad upravo seli. U tome duhu tvrtka PlanRadar objavila je i novi video ‘Pampasa’ iz kojega je jasno vidljivo kako se bliži trenutak kada će se nogometna lopta prvi puta u službenoj utakmici zakotrljati trenutno najatraktivnijim travnjakom u Hrvatskoj.

Prema ranijim najava iz Uprave NK Osijeka prva utakmica na ‘Pampasu’ trebala bi biti odigrana krajem ljeta, a potvrde da li će se za to čekati početak novi sezone još uvijek nema. Poznato je tek kako je početkom tjedna i službeno započelo preseljenje NK Osijek kolektiva s Gradskog Vrta na novi stadionski kompleks koji je kao cjelina u završnoj fazi izgradnje. Pogledajte video kako sada izgleda.

Kada posljednji radnici napuste područje ‘Pampasa’ Osijek će imati najmoderniji stadion u Hrvatskoj. Jedini je u zemlji koji ima dva semafora, od kojih je svaki površine 41 metar četvorni. Stadion ima i travnjak najviše kvalitete. Naime umjetna podloga travnate površine posebnim je iglama ušivena 30 centimetara u dubinu, a tu je i drenažni sustav koji kroz sloj precizno složenih drenaža odvodi oborinsku vodu s travnjaka. Obzirom da su režijski troškovi ovog sportskog zdanja procijenjeni na 2 milijuna eura godišnje, najavljeno kako će ‘Pampas’ djelom biti i samoodrživ.

Izdvojeni članak

Stadioni u Zagrebu danas: Više ih je nego što mislite, možete li ih nabrojati sve?

Inače, ukupna vrijednost radova iznosi 65 milijuna eura. No, podsjetimo, izgradnja osječkog stadiona sada vrijedi duplo od cijene koja je bila isplanirana na početku. Posljedica je to povećanja troškova materijala i problema koje je investitor imao s izvođačem radova. Naime, za izvođača je prvotno odabrana osječka  tvrtka Eurokamen, s kojom je naknadno prekinuta suradnja. Radove je zatim preuzeo austrijski Strabag.

Kako bi trebali izgledati novi zagrebački stadioni pogledjate ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap