Pretraga

[FOTO] Objavljeni rezultati natječaja: Evo kako bi mogla izgledati Istočna obala u Splitu

A- A+

Nakon što je proveden natječaj za izradu urbanističkog rješenja Istočne obale, poznato je kako bi trebao izgledati centar Splita. Nagrađeno je pet najboljih radova, a prvo mjesto je dobilo dobilo nagradu od 208 tisuća kuna.

pobjednički rad istočna obala split

Pobjednički rad za gradski projekt Istočna obala u Splitu, foto: DAS

Natječaj je raspisao Grad Split i provelo Društvo arhitekata Splita, a trajao je tri mjeseca. Za to vrijeme je pristiglo 12 radova, od kojih je nagrađeno pet najboljih. Prvo mjesto je dobilo nagradu od 208 tisuća kuna, drugo mjesto od 130 tisuća kuna i treće mjesto od 78 tisuća kuna. Nagrađeni su i četvrti te peti najbolji rad, sa 62.400 kuna, odnosno 41.600 kuna.

Odluku je donio ocjenjivački sud u sastavu: Edo Šegvić, dipl.ing.arh., predstavnik Raspisivača, predsjednik OS, Ivica Puljak, gradonačelnik, predstavnik Raspisivača, Ines Berlengi, dipl.ing.arh., predstavnica Raspisivača, Robert Duić, dipl.ing.agr., predstavnik Provoditelja, Jasminka Pilar-Katavić, dipl.ing.arh., predstavnica Provoditelja, Hrvoje Šmidihen dipl.ing.arh., predstavnik Provoditelja i Ivica Trumbić dipl.ing.arh., predstavnik Provoditelja

Nagrađeni radovi

Odluke su donesene s većinom glasova, na 3. sjednici održanoj 18. prosinca, a prema ocjenjivačkom sudu, najbolji rad je bio onaj pod brojem 4, autora Ivane Bakotić, mag.ing.arh. i Josipe Menegelo, dipl.ing.arh., sa suradnicima (Jelena Duplančić, mag.ing.arh., Split, Mariana Bucat, dipl.ing.arh., Split, Ivan Milas, dizajner, Split i Žarko Tičinović, grafički dizajner).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Drugo mjesto je odnio rad pod brojem 12, autora tvrtke Porticus d.o.o. za projektiranje, Split, sa suradnicima iz radne grupe arhitekata (Damir Rako, dia, Nikola Mihaljević, mia, Sandro Žuljević, mia i Borna Radan, mia). Vizualizacije je napravio Ivo Kraljević, a tehničke dorade su radili Dora Tadin, Vana Roje, Slavko Rodin i Marjan Okuka (stud. arh.).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Treće mjesto je pripalo radu 9, autora Martine Ljubičić, dipl.ing.arh., Ozane Palić, mag.ing.prosp.arch i urbani planer, Eduarda Katačića, dipl.ing.arh., Ute Schneidera, dipl.ing.arh., Tadeja Glažara, dipl.ing.arh., Antonija Vukičevića, mag.ing.arch.urb. i Nika Borkovića, mag.ing.arch.urb..

Imali su nekoliko suradnika za promet i infrastrukturu (Violeta Peran, Iva Kotarac, Vladimir Miličić i Jure Granić), dok je dio o urbanom šumarstvu odradio Fran Poštenjak, a za obnovljive energetske sustave se pobrinuo Izv.Prof.dr.sci. Vinko Lešić. Kružno gospodarenje – materijali Izv.Prof.dr.sci. Marijana Serdar.

Strateškom planiranju su se posvetile Doc.dr.sci. Ivana Katurić i Ana Devčić. O klimatskim promjenama je pisala Prof.dr.sci. Ivana Herceg Bulić, dok je vizualizacije napravio Ivan Britvić, a grafički dizajn Andrea Bijelen.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Autor četvrtonagrađenog rada pod brojem 7 je Vedran Duplančić, čiji je suradnik bio Daniel Josip Bavčević.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Na petom mjestu se našao rad pod brojem 8, autora Marka Murtića, Viktora Vdovića, Maka Murtića i Nade Milišić. Njihovi suradnici su bili Konačni element d.o.o. Petar Mihanović – konzultant za promet.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Podsjećamo, Grad Split objavio je anketni natječaj za izradu idejnog urbanističkog rješenja za gradski projekt Istočna obala. Natječaj je bio otvoren 26.08.2022. godine, a rok za predaju je bio 29.11.2022. godine, do 16 h. Više o tome pročitajte ovdje.

pobjednički rad istočna obala split
Share via
Copy link
Powered by Social Snap