Pretraga

[FOTO/VIDEO] Zagreb napokon dobiva novi stadion: Pogledajte kako će izgledati

A- A+

Nakon što je najavljeno da će se do kraja 2023. godine krenuti u izgradnju novog stadiona u Kranjčevićevoj, sada je poznato i kako bi novi stadion trebao izgledati. Po projektu, stadion bi mogao imati i 12 tisuća mjesta za gledatelje.

Kako smo već pisali, Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika, najavio je u drugoj polovici 2023. godine početak gradnje nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici na kojem će trenirati i igrati Dinamo, reprezentacija i drugi klubovi dok se ne sruši stari i izgradi novi, dugo očekivani stadion u Maksimiru.

Projekt stadiona u Kranjčevićevoj je gotov, a Korlaet se nada da će gradnju sufinancirati Grad Zagreb i HNS s UEFA-om. Da bi to mogao biti stadion za međunarodne utakmice, po pravilima UEFA-e mora imati najmanje 8.000 mjesta za gledatelje, a projekt dopušta da ih ima i 12.000.

Izdvojeni članak

Luka Korlaet: Zagreb dobiva novi stadion s barem 8 tisuća mjesta, a onda ide Maksimir

Sada stadion ima jednu tribinu sa 4.000 mjesta pa će se dodati još jedna simetrična, a vjerojatno još i dvije, kako bi imao 12.000 mjesta. Kako Grad ima gotov projekt, gradnja u Kranjčevićevoj počet će vjerojatno do kraja 2023., a stadion bi trebao biti izgrađen unutar godinu dana. Više o tome pročitajte ovdje.

Nakon što se izgradi stadion u Kranjčevićevoj, kreće se u rušenje i izgradnju novog stadiona na Maksimiru. Plan je u 2024. godini srušiti stadion na Maksimiru i krenuti u izgradnju novoga, a u tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, što je preduvjet za građevinske radove. I predsjednik Sabora Goran Jandroković najavio izgradnju nacionalnog stadiona, o čemu više možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap