Pretraga

Hrvatski grad diže kredit od 4 milijuna eura za novi nogometni stadion, nitko ne zna kako će izgledati

A- A+

Stiže potvrda kako je u Hrvatskoj nogomet uistinu iznad svega. Na maratonskoj sjednici Gradskog vijeća Opatije izglasana je odluka da se ovaj grad zaduži čak 4 milijuna eura za nogometno igralište. Ne bi to bilo čak ni ništa neobično za naše prilike da javnost uopće ne zna kako će stadion izgledati i da imovinsko-pravni odnosi zemljišta na kojemu treba biti nisu riješeni.

nogometno igralište

nogometno igralište | foto: Freepick

Burno je bilo na krajem prošlog tjedna održanom opatijskom Gradskom vijeću. Sve zbog točke dnevnog reda koja se ticala donošenja odluke o davanju jamstva za zaduživanje trgovačkom društvu Opatija 21 d.o.o. putem dugoročnog kredita kod HBOR-a u iznosu od 4 milijuna eura. I to, ni manje ni više već za financiranje rekonstrukcije nogometnog igrališta Opatija. Odnosno njegove transformacije u ‘pravi’ stadion.

Izdvojeni članak

Riječani protiv gradnje 3 mega nebodera, ali bez njih nema ni novog velebnog stadiona

Ističe se kako su protivnici zaduživanja grada zbog izgradnje nogometnog stadiona tek dijelom bili oni koji smatraju kako se gradski novac može korisnije uložiti. Naime, najveći dio vijećnika koji su se protivili zaduživanju isticali su neriješenu imovinsko-pravu situaciju veznu uz zemljište na kojemu bi stadion trebao biti građen. Kao i činjenicu da javnosti nije predstavljen projekt stadiona.

Riječ je o kreditu na rok otplate 15 godina s uključenom godinom počeka, s fiksnom kamatnom stopom od 3,2 posto godišnje za koju postoji mogućnost subvencioniranja kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, piše novilist.hr. Odluka o zaduživanju za stadion je naposljetku usvojena, a konačnu odluku o kreditu donijeti će HBOR.

Doznajte ovdje sve detalje oko gradnje novog Maksimira.

Copy link
Powered by Social Snap