Pretraga

Inspekcija ispitala gradilište povrh Modrog jezera, utvrđene nepravilnosti pri izdavanju dozvole

A- A+

Građevinsku dozvolu za izgradnju višestambene zgrade na rubu Modrog jezera u Imotskom preispitala je građevinska inspekcija, te su utvrđene nepravilnosti pri njenom izdavanju. Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine upućen je zahtjev za obavljanje nadzora zakonitosti izdavanja građevinske dozvole. Riječ je objektu unutar granica Geoparka Biokovo-Imotska jezera, koji se prema tvrdnjama Imoćana ne uklapa u prostorni plan.

modro jezero

modro jezero | foto: Visit Imota

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski očevid na lokaciji stambene zgrade koja je nedavno uzdigla uz rub Modroga jezera. Za radioimotski.hr iz Inspektorata ističu kako je nadzorom utvrđeno da investitori grade građevinu stambene namjene za koju su ishodili pravomoćnu dozvolu, ali da su utvrđene nepravilnosti pri njenom izdavanju.

Izdvojeni članak

Uhićen Zoran Pripuz zbog sumnje u građevinsku malverzaciju na Murteru

– Inspekcijskim očevidom utvrđeno je da se stambena građevina gradi sukladno glavnom arhitektonskom projektu koji je sastavni dio navedene građevinske dozvole. Predmetnom građevinskom dozvolom odobrava se građenje, rekonstrukcija (zamjena) postojeće poslovne građevine u zgradu stambene namjene na postojećoj građevinskoj čestici, kažu iz Državnog inspektorata, ali u zaključku ističu i kako su utvrđene nepravilnosti pri izdavanju građevinske dozvole.

zgrada imotski

zgrada imotski | foto: screen shot you tube

– Napominjemo, budući su utvrđene nepravilnosti pri izdavanju građevinske dozvole, nadležnom Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine upućen je zahtjev za obavljanje nadzora zakonitosti izdavanja građevinske dozvole, zaključuju iz Državnog inspektorata za radioimotski.hr.

No, unatoč činjenici da se ispituje valjanost građevinske dozvole za objekt u izgradnji, iz Državnog inspektorata ne žele ni potvrditi ni opovrgnuti da su radovi zaustavljeni.

Podsjetimo,  povrh Modrog jezera prve vizure višestambene zgrade o kojoj pišemo naziru se od rujna kada su Imoćani istupili u medijima zapisavši se javno tko je odobrio gradnju zgrade koja se, prema njihovim tvrdnja ne uklapa u prostorne planove, te narušava prepoznatljivu vizuru Modrog jezera. Reagirao je i Grad Imotski koji je slučaj proslijedio građevinskoj inspekciji.

Tada je gradonačelnik Imotskog, Ivan Budalić, za imotska-krajina.hr  rekao kako ‘prema općim odredbama Prostornog plana uređenja Grada Imotskog na lokaciji građenja višestambenog objekta nije moguća gradnja istoga, a što nam je potvrdio i sam izrađivač Prostornog plana’.

Doznajte ovdje sve o aktualnom rušenju bespravne gradnje duž Jadrana.

Copy link
Powered by Social Snap