Pretraga

Iz Hrvatskih autocesta objavili da će Slavonika dobiti novi čvor: Evo gdje će se graditi

A- A+

Hrvatske autoceste ušle su u fazu gradnje i pripreme gradnje pet novih čvorova diljem postojeće mreže autocesta, dok četiri postojeća dograđuju i proširuju. Investicija je vrijedna više od 820 milijuna kuna, a jedan od novih čvorova planiran je na autocesti A5.

slavonika

Slavonika, autocesta A5 | foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Iz Hrvatskih autocesta navode da će ovom investicijom autoceste još više približiti gradovima i naseljima kraj kojih prolaze.

Započela je realizacija nove investicije Hrvatskih autocesta. I dok se polako kreće u gradnju pet novih čvorova na postojećom mreži autocesta, četiri čvora već se dograđuju i proširuju.

Jedna od točaka velike investicije vezana je uz autocestu A5, takozvanu Slavoniku.

Čvor Andrijevci

Vrijedne HAC-ove investicije dotaknut će nekoliko točaka mreže hrvatskih autocesta, a neće zaobići ni onu prema Slavoniji. Novi čvor, navode iz HAC-a nalazit će se uz Andrijevce.

– S obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi interregionalni čvor Sredanci na kojem nije moguć ulaz-izlaz na autocestu ukazala se potreba za gradnjom novog čvora kojim će se smanjiti vrijeme putovanja i osigurati bolja pristupačnost naseljima sa šireg područja na autocestu, navode iz Hrvatskih autocesta za Glas Slavonije.

Zbog najave novog čvora Slavonike pokrenuta je i javna nabava za izradu projektne dokumentacije i ishođenje dozvola za gradnju. Planirani rok pripreme projektne dokumentacije je godina i pol dana od sklapanja ugovora, odnosno otprilike do početka 2023. godine.

Izdvojeni članak

HAC raspisao natječaj vrijedan 50 milijuna kuna: Šibenik će dobiti novi spoj na autocestu

Iz Hrvatskih autocesta navode da je vrijednost ove investicije procijenjena na 44 milijuna kuna od čega 770.000 kuna iznosi usluga izrade projektne dokumentacije.

No, to nisu jedini HAC-ovi projekti na autocesti A5. Trenutno se radi i na dionici do Belog Manastira gdje će također biti izgrađen ulazni, odnosno izlazni čvor. Među ostalim planirani HAC-ovim projektima nalazi se i čvor Trinajstići te čvor Podi.

Copy link
Powered by Social Snap