Pretraga

Još jedan grad odlučio je od zapuštenog prostora vojarne napraviti Centar za mlade

A- A+

Građevinski radovi na uređenju Centra za mlade u Zadru bliže se kraju. Rekonstrukcijom bivše vojarne mladi će u gradu dobiti svoje prostorije, a na završne radove nadovezat će se i projekt uređenja okoliša Centra, vrijedan preko tri milijuna kuna.

Centar za mlade Zadar | foto: Grad Zadar

Osim Zadra i Šibenik je odlučio iskoristiti potencijal koji se krije u prostorima bivše vojarne koju prenamjenjuju u prostore za mlade.

Gradonačelniku grada Zadra Branku Dukiću uručeni su ugovori za projekte ‘Centar za mlade‘ i ‘Inclusive Play’. Projekt ‘Centar za mlade’ u svojoj je drugoj fazi koja obuhvaća uređenje okoliša u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića u Zadru.

Nova funkcija bivše vojarne

Radovi na samom Centru se bliže kraju, a na njih bi se trebali nastaviti radovi na uređenju okoliša vrijedni  3.596.623,79 kune, a provodit će se do lipnja 2022. godine.

– Projektom se parterni prostor okoliša uz bivši vojni kompleks obnavlja i ponovno stavlja u funkciju kako bi se postojeći, trenutno neiskorišteni prostor, ponovno upotrebljavao i služio zajednici, navode iz Grada Zadra.

Izdvojeni članak

Bivša vojarna postaje novi koncertni prostor, skate park i dvorana za penjanje

Riječ je o okolišu koji je nedjeljiv od Centra za mlade, a projekt će obuhvaćati 4.040 kvadratnih metara njegove površine.

– Novo projektno rješenje uređenja okoliša ponudit će cjelovitu funkciju urbanističkoga sklopa uz Centar za mlade i Gradsku knjižnicu, a sve s ciljem trajne i smislene regeneracije prostora bivše vojarne, te integracije iste u urbanu matricu grada, dodaju iz Grada.

Centar za mlade Zadar | foto: Grad Zadar

Urbani razvoj grada Zadra

Gradu je na potpisanim ugovorima čestitao i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Cilj je da zajedničkim sredstvima razvijamo grad. Ovim ugovorom zaključili smo ITU alokaciju iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te je 173.500.000 kn povučeno za urbani razvoj grada. Zadar je postao jedan od prvih gradova koji je to ugovorio i sada treba na najbolji način realizirati projekte do 2023. godine, objašnjava državni tajnik Šime Erlić.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Zadar uz bok drugih gradova u Europi: Rekonstrukcija glavne gradske prometnice

Copy link
Powered by Social Snap