Pretraga

Krenulo uređenje staza na Jarunu nakon 40 godina: Projekt vrijedan 3 milijuna eura

A- A+

Zbog potrebe izvođenja radova na Aleji Matije Ljubeka u zoni Rekreacijsko-sportskog centra Jarun od 8. veljače 2023. je na snazi privremena regulacija prometa koja će, ovisno o vremenskim uvjetima, trajati 45 dana. Krenulo se u uređenje i asfaltiranje kolnika i biciklističke staze, a radovi u pitanju su vrijedni oko tri milijuna eura.

privremena regulacija prometa Aleja Matije Ljubeka - RSC Jarun

Privremena regulacija prometa, foto: Grad Zagreb

Radovi koji obuhvaćaju uređenje i asfaltiranje kolnika i biciklističke staze u dužini od 6.400 metara vrijednosti su oko 3 milijuna eura (22.532.516,75 kn). Projekt je prijavljen na Fond solidarnosti Europske unije i očekuje se moguć povrat do 2,4 milijuna eura (17.908.785,80 kn), odnosno do 80%.

Za vrijeme regulacije prometa bit će onemogućeno kretanje motornih vozila i biciklista, a za vrijeme dnevnih radova, od 7 do 17 sati, bit će zabranjeno kretanje pješaka Alejom Matije Ljubeka. U navedenom periodu ulicom Hrvatskog sokola, na dijelu od Horvaćanske ceste do ulaza u RC Jarun, omogućit će se obostrano parkiranje vozila.

Izdvojeni članak

Sve veći broj biciklista na Podravskoj magistrali: Gradi se nova biciklistička staza?

Iz Grada su zamolili sugrađane da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da se iste pridržavaju kako bi se izbjegli štetni događaji, a sve sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje. U konačnici, građani će dobiti novi izgled prometnice po prvi put nakon 40 godina.

Copy link
Powered by Social Snap