Pretraga

Novi kolektivni ugovor u EKO Međimurju, rast plaća i svih dodatnih primanja

A- A+

Sindikat graditeljstva Hrvatske potpisao je novi kolektivni ugovor s tvrtkom EKO Međimurje specijaliziranom za strojogradnju, strojnu obradu, i montažu. Ugovoren je rast plaća kroz povećanje osnovne satnice za 10,16%, a značajno su porasli i svi dodatci na plaću.

EKO MEĐIMURJE | foto: EKO MEĐIMURJE

EKO MEĐIMURJE | foto: EKO MEĐIMURJE

U 2024. godinu radnici tvrtke EKO Međimurje ulaze s novim kolektivnim ugovorom koji će im osigurati veća redovna i dodatna primanja. Najvažnija odrednica ugovora je rast plaća za 10,6%. Ugovor je u ime radnika pregovarao Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH)

Izdvojeni članak

Novi kolektivni ugovor u domaćoj industriji cementa, rastu plaće i bonusi

– Za početak 2024. godine potpisali smo novi KU u EKO Međimurje. Osnovna satnica povećana za 10,16 %, mjesečna nagrada za radne rezultate s 29,42 eura na 82,95 eura, naknada za troškove prehrane s 55,08 eura na 66,36 eura, naknada za troškove prijevoza za 10 %. Dar za dijete povećan je s 79,63 eura na 100 eura, a nagrada za godišnji odmor sa 159,27 eura na 250 eura, izvještavaju iz SGH.

Iz EKO Međimurja poručuju kako su najsnažnija poluga uspjeha tvrtke zaposlenici. Kao i da se unutar tvrtke cijeni, te nagrađuje stručnost i profesionalizam svih djelatnika. Prethodno upravo potpisanom Kolektivnom ugovoru, radnicima su za 15% povećane plaće, a ostala mjesečna primanja za 3%, u svibnju 2022. godine.

Doznajte ovdje sve detalje novog kolektivnog ugovora u graditeljstvu.

Copy link
Powered by Social Snap