Pretraga

Opus Arena: Iz NK Osijeka izvijestili u kakvom je stanju stadion nakon odrona betona

A- A+

Početkom ožujka, za vrijeme utakmice Osijeka i Dinama, došlo je do odrona betona u Opus areni. Odmah nakon odrona, u kojem, srećom, nitko nije stradao, inicijalno je pregledana cijela istočna tribina s koje se odlomio materijal. Stručnjaci su potvrdili da je odlomljen dio zaštitnog sloja betona, a prozvan izvođač djela konstrukcije građevine, Eurokamen, nakon incidenta ogradio se od odgovornosti. Uoči utakmice Osijek-Varaždin obavljen je izvanredni detaljni pregled građevine. NK Osijek oglasio se nakon pregleda.

Opus Arena u Osijeku

Opus Arena u Osijeku | Foto: screenshot NK Osijek/YouTube

Vrlo brzo nakon utakmice Dinama i Osijeka koja se 3. ožujka odigrala na Opus Areni u Osijeku, na društvenim mrežama pojavile se se slike komada betona koji se odlomio s konstrukcije stadiona. Nakon što je po saznanju o nemilom događaju obavljen inicijalni pregled čitave istočne tribine, proveden je i izvanredni detaljan pregled stadiona.

Iz NK Osijeka su izvijestili u kakvom je sada stanju stadion po mišljenju stručnjaka. Glavni nadzorni inženjer Darko Ojvan i nadzorni inženjer Hrvoje Sučić, stoji u priopćenju, u ime stručnog tima koji je pregledao stadion potvrdili su da su uklonjeni dijelovi zaštitnog sloja betona te da za korisnike i posjetitelje stadiona više nema opasnosti.

Izdvojeni članak

Video: Pogledajte kako izgleda Opus arena – najmoderniji nogometni stadion u Hrvatskoj

– Nogometni klub Osijek, odmah nakon uočenih problema s oštećenjem armirano-betonske kose grede u sklopu tribine Istok tijekom prethodne domaće utakmice s Dinamom, obavio je sa stručnim osobama izvanredni pregled građevine. Dakako da nam je svima na prvom mjestu sigurnost svih koji dolaze na Opus Arenu, bilo kao gledatelji ili su na stadionu angažirani po bilo kojoj osnovi, kažu iz NK Osijeka.

U Potvrdi izdanoj od strane glavnog nadzornog inženjera Darka Ojvana i nadzornog inženjera Hrvoja Sučića stoji pak da su svi radovi na uklanjanju rastresitih dijelova zaštitnog sloja betona obavljeni te više ne predstavljaju bilo kakvu opasnost za sigurnost bilo kojeg korisnika stadiona, odnosno posjetitelja na Opus Areni.

Stoga NK Osijek i ovom prigodom poziva sve svoje navijače i simpatizere da i ovaj put budu uz Bijelo-plave, na utakmici s Varaždinom (petak u 17 sati), bez ikakve bojazni za vlastitu sigurnost, a uz uobičajeni komfor na mjestima koja inače zauzimaju.

Podsjećamo, nakon odrona koji je mogao puno gore završiti, NK Osijek prozvao je jednog od izvođača, Eurokamen, radi očite greške prilikom radova na Areni. Iz tvrtke su tada negirali eventualne propuste, navodeći da je njihov stručni kadar kvalitetno isplanirao i proveo radove. Ogradili su se od odgovornosti, upozoravajući kako je u naknadnim radovima na spoju montažne i monolitne konstrukcije, koje je provodio naručitelj, uočena greška.

Više informacija o incidentu odrona betona s osječke Opus Arene možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap