Pretraga

Ove godine ipak rekonstrukcija ‘Copacabane’, dva bazena i novi vodeni park

A- A+

Sa sjednice Gradskog Vijeća Grada Osijeka stiže dobra vijest koju Osječani već dugo čekaju. S mrtve točke se konačno pomaknuo projekt nastavak generalne rekonstrukcije najvećeg kupališta uz Dravu – Copacabane, popularno zvane ‘Kopika’. Idejno rješenje samo što nije gotovo, a javni poziv za izvođača radova očekuje se najkasnije u rujnu. Detalji oko druge faze obnove nisu poznati, no jasno je kako moraju obuhvatiti obnovu dva bazena koja nisu bila dio prve faze. Kao i područje između njih, a prije svega ono uz dječji bazen koji podrazumijeva stvaranje dodatnog sadržaja za najmlađe. Najavljen je i vodeni park s toboganima.

Copacabana Osijek

Copacabana Osijek | foto: Grad Osijek

Iako su Osječani nastavak radova na rekonstrukciji ‘Kopike‘ očekivali s krajem lanjske kupališne sezone to se ipak nije dogodilo pa će i ovo ljeto građanima za kupanac i rekreaciju na otvorenom biti dostupna tek dva bazena. Oni su obnovljeni i prvi put pušteni u rad u srpnju 2022. godine.

Izdvojeni članak

Galerija: Izgradnja vanjskih bazena u ravnici, 4 cjeline u jednom kompleksu

No, za utjehu, osječki gradonačelnik, Ivan Radić, u sklopu sjednice Gradskog Vijeća Grada Osijeka, najavio je nastavak obnove kompleksa za kraj ove godine. Uz napomenu kako je druga faza obnove već trebala biti u tijeku, ali su se za nove građevinske radove čekali rezultati natječaja Ministarstva turizma.

– Rebalansom proračuna osiguravamo i dodatna sredstva za Copacabanu. Ovih bi dana trebalo stići idejno rješenje, nakon njega glavni projekt pa zatim troškovnik i nabava. Mislimo da ćemo raspisati nabavu za oko dva mjeseca, zatim odabiremo izvođača i očekujemo da će iduće ljeto u potpunosti biti završena 1. faza obnove, rekao je Radić.

Detalji oko druge faze obnove nisu poznati, no jasno je kako moraju obuhvatiti obnovu dva bazena koja nisu bila dio prve faze. Kao i područje između njih, a prije svega ono uz dječji bazen koji podrazumijeva stvaranje dodatnog sadržaja za najmlađe. Najavljen je i vodeni park s toboganima.

Osijek dobiva grad u gradu, pogledajte ovdje kako izgleda idejno rješenje za stari OLT.

Copy link
Powered by Social Snap