Pretraga

Padaju ilegalni kampovi na Murteru, započelo rušenje objekata, ali opet ne svih

A- A+

Masovno nicanje ilegalnih kampova na otoku Murteru konačno prestaje. Započelo je rušenje kampa poviše plaže Podvrške, za čiju se izgradnju veže investitor Dario Filipi. On je zajedno sa Zoranom Pripuzom i još dvojicom zbog bespravne gradnje na otoku uhićen u akciji USKOK-a. Dok Filipi uklanja bespravne objekte, investitor je uspio stopirati rušenje ilegalne gradnje 120 metara ogradnog zida kojim je Pripuz u uvali Vučigrađe opasao negrađevinsko zemljište.

Ilegalna gradnja na Murteru

Ilegalna gradnja na Murteru | screenshot Dea Redžić/Večernji list/YouTube

Broj ilegalno izgrađenih kampova na otoku Murter uskoro će se smanjiti. Slučaj Pripuz u kojem su zbog ilegalne gradnje u akciji USKOK-a uhićene četiri osobe, počinje poprimati svoj epilog. Dario Filipi, jedan od optuženih, krenuo je s uklanjanjem bespravnih objekata. Radi se o nizu bespravno postavljenih mobilnih kućica koje radnici uklanjaju.

Po rješenjima građevinske inspekcije koja je obavila kontrolni nadzor, Državni inspektorat zaprimio je obavijest investitora da je započeo na uklanjanju građevina u ilegalnom kampu Darija Filipija na Murteru. Iz DIRH-a su potvrdili da je upravni postupak građevinske inspekcije u tijeku te će se nadzirati provođenje dinamike uklanjanja, prenosi Večernji.hr.

Stopirano je rušenje ilegalne gradnje 120 metara ogradnog zida kojim je Pripuz opasao negrađevinsko zemljište i na njemu okrupnio četiri parcele, dijelom uz granicu pomorskog dobra i krenuo u investiciju. Državni inspektorat je zapečatio gradilište.

Izdvojeni članak

Zoran Pripuz zbog bespravne gradnje na Murteru završio u istražnom zatvoru

O Pripuzovom slučaju će na ročištu u siječnju odluku donositi Upravni sud u Splitu. Utvrđivat će se, između ostalog, je li mu za radove bila potrebna i građevinska dozvola koju nikad nije zatražio, već je prijavio projekt izgradnje ogradnih i potpornih zidova, kako je naveo, zbog strmog terena, a sve prema Pravilniku za jednostavne građevine.

Prema objavi USKOK-a, Dario Filipi se s poduzetnikom Borisom Kulušićem dogovorio da će Filipi obavljati djelatnost pružanja usluga smještaja, koristeći se rješenjem na ime Kulušića koji je podnio zahtjev Uredu za gospodarstvo i turizam da mu da papire, iako za to nisu bili ispunjeni uvjeti propisani Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti niti je dostavio svu zakonom propisanu dokumentaciju.

U sve je upleten i Ured za turizam Šibensko – kninske županije, točnije Neda Livljanić od koje je, sumnja se, Filipi zatražio da izda traženo rješenje Kulušiću, a ona je na to pristala. Učinila je to iako Kulušić nije imao uporabnu dozvolu, da objekt ne ispunjava minimalne uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti te da se katastarske čestice nalaze izvan granica građevinskog područja. Očevid u stvarnosti nikada nije obavljen.

O slučaju Pripuz i Filipi te ostaloj dvojici uhićenoj u akciji USKOK-a pisali smo i ranije. Više možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap