Pretraga

Radovi napreduju munjevitom brzinom: Poznato kako će izgledati Realov stadion

A- A+

Jedan od najvećih europskih nogometnih klubova Real Madrid je krenuo u obnovu svog stadiona, a sada je napokon poznato i kako će novi stadion zapravo izgledati. Broj sjedećih mjesta ostaje isti, ali stadion će imati niz novih mogućnosti.

nogometna mreža

Nogomet | foto: Unsplash

Real od početka pandemija igra na pomoćnom stadionu Alfredo Di Stefano, na kojem će igrati i cijelu predstojeću sezonu. No čini se da će se to isplatiti, zato što je ubrzana gradnja novog stadiona već sada impresivna.

Izdvojeni članak

Osijek prodaje ime novog stadiona: Prvi u Hrvatskoj nosit će ime generalnog sponzora?

Klub je na svojem Twitter profilu objavio videozapis na kojem je vidljivo kako će funkcionirati pomični krov. Radovi bi trebali završiti između rujna 2022. i siječnja 2023. godine, a objavljene su i projekcije toga kako bi stadion trebao izgledati jednom kada bude spreman za posjetitelje.

Iako će kapacitet stadiona ostati isti (81 tisuća gledatelja), potpuno iskustvo će biti poboljšano zahvaljujući golemom ekranu od 360 stupnjeva, šoping-centru, hotelu, novim restoranima i podzemnoj garaži na čak pet katova. Govori se čak i da će se na stadionu moći igrati i dvoranski sportovi, pa će ga moći koristiti košarkaši Reala, kao i NBA momčadi na predsezonskim pripremama.

Obnova stadiona, iako brža od očekivanog, svakako nije bez problema – krajem svibnja je čak izbio i požar, koji je doduše vrlo brzo bio stavljen pod kontrolu. Navodno se bio zapalio komad poliuretanske pjene. Više o tome možete pročitati ovdje.

Ni u Hrvatskoj se ne miruje na sportskim objektima pa tako Osijek radi novi stadion, kao i Bjelovar, naš trećeligaš.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Započeli radovi na novom stadionu hrvatskog trećeligaša: Evo kako će izgledati

Radovi napreduju munjevitom brzinom: Poznato kako će izgledati Realov stadion
Share via
Copy link
Powered by Social Snap