Pretraga

[VIDEO] Započeli radovi na novom stadionu hrvatskog trećeligaša: Evo kako će izgledati

A- A+

Službeno su započeli radovi izgradnje stadiona u Bjelovaru. Hrvatski trećeligaš dobit će novi nogometni stadion, vrijedan preko 20 milijuna kuna, čija je izgradnja najavljena prije više od godinu dana.

Novi stadion u Bjelovaru | foto: Screenshot YouTube B-PROJEKT

Novi bjelovarski stadion bit će izgrađen na mjestu trenutnog Gradskog stadiona.

Nakon više od godinu dana od najave jučer je započela izgradnja novog stadiona u Bjelovaru. Gradnja je započela na lokaciji trenutnog stadiona, a novi stadion imat će kapacitet od 1500 sjedećih mjesta od kojih će njih 700 biti natkriveno.

Vrijednost projekta iznosi oko 21 milijun kuna, a u nju ulaze i troškovi izgradnje dva pomoćna igrališta namijenjena za treninge mlađih kategorija bjelovarskog nogometnog kluba.

Buđenje Bjelovara

Otvaranjem radova službeno je započela prva faza izgradnje stadiona za koju će se od ukupno 21 milijun kuna namijenjenih za projekt izdvojiti 13 milijuna. Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak napomenuo je da ponuda odabranog izvođača 1.200.000,00 kuna manja od procijenjene vrijednosti radova.

– Drago mi je smo krenuli u izgradnju, ali i da se u blizini radi na dogradnji Medicinske škole Bjelovar u nadležnosti Bjelovarsko-bilogorske županije. Mislim da se u Bjelovaru nikada nije radilo kao sada, navodi Hrebak za Index.hr.

Gradonačelnik Hrebak otvaranje radova iskoristio je kao priliku da naglasi buđenje Bjelovara, navodeći pritom da se u gradu na svakom koraku nešto radi i uređuje.

– Prije godinu dana smo napravili teren s umjetnom travom, kroz četiri mjeseca trebali bi početi radovi na gradnji i rekonstrukciji cijelog nogometnog terena i postavljanju osam traka za atletsku stazu gdje će se moći održavati međunarodna natjecanja, dodaje za Index.

Izdvojeni članak

Osijek prodaje ime novog stadiona: Prvi u Hrvatskoj nosit će ime generalnog sponzora?

Povijesni projekt bjelovarskog nogometa

Novi stadion s veseljem je komentirao i predsjednik Nogometnog kluba Bjelovar Marko Ćurić.

– Slobodno mogu reći da je ovo najveći projekt u povijesti bjelovarskog nogometa. U nogometnoj školi trenira 230 dječaka i djevojčica koji se svi zajedno presvlače u dvije svlačionice. Temeljem toga možete zaključiti u kakvim uvjetima radimo, a kakva nas budućnost očekuje, objašnjava Ćurić.

Osvrnuo se pritom i na trenutne uvjete navodeći da prostor koriste i atletičari, kao i osobe s invaliditetom koje se presvlače u kućici koja nikako nije primjerena njihovim potrebama.

– S novim stadionom ćemo dobiti nove prostorije koje će biti daleko kvalitetnije i primjerenije, zaključuje Ćurić.

Izgradnju novog nogometnog stadiona pomoći će i Hrvatski nogometni savez novčanom donacijom u iznosu od oko milijun kuna. Izgradnja bi trebala biti dovršena do travnja iduće godine, a cijeli proces vodi bjelovarska tvrtka Hidroregulacija.

Copy link
Powered by Social Snap