Pretraga

Ulaže se u željeznice: Odabrani izvođači radova na projektima vrijednima skoro 300 milijuna kuna

A- A+

Ulaganja u hrvatsku željezničku infrastrukturu se nastavljaju, pa su tako odabrani izvođači radova na dva bitna projekta. Jedan se tiče obnove pruge na dionici od Zapadnog do Glavnog kolodvora u Zagrebu, a kroz drugi će se uspostaviti mjerne stanice za sigurnosne i tehničke kontrole. U pitanju su projekti vrijedni skoro 300 milijuna kuna.

Hrvatske željeznice | Foto: HŽ

HŽ Infrastruktura je dana 29. rujna 2022. donijela odluke o odabiru izvođača radova na projektima ‘Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) – Zagreb Glavni kolodvor (isključivo)’ i ‘Unaprjeđenje željezničke infrastrukture kroz uspostavu mjernih stanica za sigurnosne i tehničke kontrole’.

Za izvođenje radova na projektu ‘Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) – Zagreb Glavni kolodvor (isključivo)’ odabrana je ponuda tvrtke SWIETELSKY d.o.o. u vrijednosti 199.110.086,05 HRK bez PDV-a. Procijenjena vrijednost radova koji se u cijelosti financiraju iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti iznosila je 200.000.000,00 HRK bez PDV-a.

Izdvojeni članak

Nastavlja se suradnja Končara i HŽ-a: Dogovorena proizvodnja 7 dizel-električnih vlakova

Za izvođenje radova na projektu ‘Unaprjeđenje željezničke infrastrukture kroz uspostavu mjernih stanica za sigurnosne i tehničke kontrole’ kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda zajednice gospodarskih subjekata ELEKTROKEM d.o.o. i Iskratel d.o.o. u vrijednosti 57.799.990,17 HRK bez PDV-a. Procijenjena vrijednost radova koji se sufinanciraju iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility – CEF) iznosila je 126.776.000,00 HRK bez PDV-a.

Ulaže se u željeznice: Odabrani izvođači radova na projektima vrijednima skoro 300 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap