Pretraga

Vlada razmijenila zemljišta s Crkvom, osigurana parcela za novi stadion Dinama

A- A+

Za navijače Dinama stiže velika vijest sa sjednice Vlade. Postignut je dogovor s Katoličkom crkvom oko zemljišta na kojem se nalazi maksimirski stadion, te koji je bio preduvjet za izgradnju novog stadiona. Crkva će u zamjenu za parcelu dobiti deset lokacija na širem zagrebačkom području na kojima planira građenje sakralnih objekata.

tribine_stadion maksimir dinamo zagreb

Tribine na uređenom stadionu Maksimir u 2011. godini, foto: Grad Zagreb

Postignut je dogovor oko zemljišta na kojemu se treba graditi Dinamov stadion, poručio je jutros sa sjednice Vlade premijer, Andrej Plenković. Vlada će, piše večernji.hr, potpisati dva sporazuma o razumijevanju, jedan s Crkvom, jedan s Gradom Zagrebom. Time je okončan višegodišnji spor s Katoličkom crkvom koja će u zamjenu za zemljište dobiti deset lokacija na kojima crkava trenutno nema.

– Time realiziramo temeljni preduvjet za početak izgradnje primjerenog stadiona za potrebe nogometnih utakmica Dinama i Hrvatske nogometne reprezentacije. Vjerujem da ćemo na ovaj način stvoriti sve preduvjete da se, zahvaljujući sjajnim rezultatima Hrvatske nogometne reprezentacije, osobito ove generacije predvođene Lukom Modrićem i uz vodstvo Dalića, i u infrastrukturnom smislu  krene u realizaciju, rekao je Plenković.

Izdvojeni članak

Galerija: Odabrano idejno rješenje za HNS nogometni kamp

Sakralne objekte Katolička crkva izgradit će u: Botincu, Svetoj Klari, Jakuševcu, Blatu, Jelkovcu, Sesvetskim selima, Sesvetskom Kraljevcu, Kajzerici, Španskom i Trnjanskoj Savici.

Podsjetimo, Vlada je početkom srpnja gradske stadione Maksimir u Zagrebu i Poljud u Splitu proglasila prvim sportskim građevinama od nacionalnog interesa, čime je omogućila sufinanciranje njihove rekonstrukcije ili gradnje novcem iz državnog proračuna. U sljedeće dvije godine za sportske građevine od nacionalnog interesa osigurano je 27 milijuna eura u proračunu, a novac će se dijeliti na pozivnom natječaju, nakon što se donesu nužni podzakonski akti i utvrde kriteriji za sufinanciranje.

Pogledajte ovdje kako izgleda projekt izgradnje nove Kantride.

Copy link
Powered by Social Snap