Pretraga

Foto: Počela primopredaja stanova za stradale u potresu, pogledajte gdje će biti smješteni

A- A+

Danas je započela primopredaja trinaest stanova u vlasništvu Republike Hrvatske koje su Državne nekretnine uredile i opremile za privremeno stambeno zbrinjavanje osoba pogođenih potresom. Ključeve je primilo osam obitelji u Zagrebu, a ukupno će u dolazećem periodu za stradalnike biti opremljena 134 državna stana u pet županija.

Privremeno stambeno zbrinjavanje osoba pogođenih potresom u Zagrebu

Privremeno stambeno zbrinjavanje osoba pogođenih potresom u Zagrebu | foto: Državne nekretnine

Državne nekretnine d.o.o. kao trgovačko društvo koje upravlja dijelom nekretnina u državnom vlasništvu prema novom Zakonu o obnovi i unutar Programa zbrinjavanja korisnika mobilnih stambenih jedinica sudjeluje u postupku obnove. Njihova uloga je uređivanje praznih stanova kojima upravljaju na područjima županija pogođenih potresima, a u koje se smještaju građani za vrijeme obnove njihovih nekretnina.

Ulaganje vrijedno 5 milijuna eura obuhvaća građevinsko-obrtničke radove i opremanje stanova za privremeno zbrinute korisnike, a sredstva su osigurana iz europskog Fonda solidarnosti. Davanje stanova u najam provodi se temeljem rješenja koje donosi Ministarstvo državne imovine te će zbrinuti građani u skladu s odlukom Vlade RH biti oslobođeni obveze plaćanja najamnine za vrijeme trajanja privremenog stambenog zbrinjavanja.

Izdvojeni članak

Izvođači radova krivi za sporost obnove? Ministar najavio ozbiljne razgovore s pojedinim građevinarima

Smještaj u stanovima bit će im omogućen za cijelo vrijeme trajanja obnove i/ili gradnje njihovih nekretnina. Državne nekretnine d.o.o. i Ministarstvo će ovako korisnicima mobilnih stambenih jedinica omogućiti kvalitetniji i adekvatniji smještaj u uređenim stanovima u vlasništvu Republike Hrvatske. Donosimo i ogledne fotografije uređenih stanova u Zagrebu.

Copy link
Powered by Social Snap