Pretraga

Nema građevinskih radova na Banskim dvorima vrijednih 155 milijuna dok se ne riješi žalba

A- A+

Vlada RH je nedavno zaprimila žalbu na dokumentaciju, što je uzrokovalo prekid javne nabave za obnovu Banskih dvora. Projekt vrijedan 155 milijuna kuna će se zbog toga, kako prenosi ove subote Jutarnji list, dodatno usporiti. Nešto više od šezdeset milijuna kuna, koliko je iz Europskog fonda solidarnosti dobiveno za obnovu navedenog objekta, Vlada mora potrošiti do završetka lipnja 2022. godine. Nadaju se kako će Komisija ipak uz iznimku produljiti rok.

Banski dvori | screenshot: YouTube

Natječaj je raspisan još u studenom prošle godine, a ponude su prvotno trebale biti slane do 28. prosinca, ali se rok uslijed izmjena dokumentacije 22. prosinca produžio na 5. siječnja, dan kada je došla žalba na dokumentaciju. Time je spriječen postupak nabave za svu grupu predmeta, a izbrisane su i sve ponude prije žalbe koje su Vladi stigle elektroničkim putem.

Jutarnji list piše, kako se u Vladi nadaju početku radova za mjesec dana te da ne strahuju od stopiranja projekta.

Izdvojeni članak

Hrvatska dobila još 277.8 milijuna eura za obnovu potresno pogođenih područja

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek je kazala kako su računali na potencijalne žalbe.

– Ali ne vjerujem da će to izazvati neka veća kašnjenja. Realno je da za mjesec dana krene obnova jer vjerujem da će DKOM riješiti žalbu u najkraćem mogućem roku. Kad govorimo o konstrukcijskoj obnovi zgrada javne nabave i korištenju Fonda, tu se ne može krenuti u obnovu bez cjelovite dokumentacije, a to iziskuje najviše vremena, puno elaborata i analiza i tek onda izradu projekta, riječi su ministrice Koržinek.

Copy link
Powered by Social Snap