Pretraga

Počinje obnova zagrebačkih bolnica: Donosimo važne informacije gdje ćete obaviti preglede

A- A+

Počinje velika obnova i izvođenje građevinskih radova u zagrebačkim bolnicama koje su stradale u potresu. Donosimo važne informacije za pacijente koji trebaju znati gdje mogu obaviti preglede kod svojih liječnika koji su izmješteni iz matičnih bolnica ili odjela.

Foto|KB Merkur

Za vrijeme izvođenja građevinskih radova radi sanacije oštećenja koja su nastala kao posljedica potresa u više zdravstvenih ustanova u Gradu Zagrebu, neophodno je žurno prilagoditi bolnički sustav novonastalim okolnostima. Zbog toga će djelatnost ginekologije i opstetricije Kliničke bolnice Merkur privremeno biti premještena u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice te jednim manjim dijelom u Kliničku bolnicu Sveti Duh. Izuzetak je djelatnost medicinski pomognute oplodnje koja će se i dalje obavljati u prostorima Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac.

Specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita i dijagnostika Opće ginekološke, Trudničke i Ultrazvučne ginekološke ambulante obavljat će se u ambulantama Klinike za ženske bolesti i porodništvo Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u poslijepodnevnim satima. Sve subspecijalističke ginekološko-opstetričke ambulante radit će do kraja rujna u postojećoj Ginekološkoj poliklinici KB Merkur, Zajčeva 19. Bolnička zdravstvena zaštita pacijentica s onkološkim bolestima nastavit će se pružati u Klinici za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice od 1. listopada 2022. godine.

Izdvojeni članak

Širi se bolnica u Slavonskom Brodu: Gradit će novu kirurgiju vrijednu 250 milijuna kuna

Djelatnost Rodilišta Kliničke bolnice Merkur dijelom se premješta u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, ali zbog ograničenih kapaciteta Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, u zbrinjavanju trudnica dijelom će sudjelovati i Klinička bolnica Sveti Duh, te za trudnice i rodilje s područja Krapinsko-zagorske županije Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana.

Od 16. rujna Rodilište Kliničke bolnice Merkur neće moći primati nove pacijentice te će im zdravstvena skrb biti pružena u navedenim bolnicama. Hitni ginekološki prijem Kliničke bolnice Merkur zaprimat će pacijentice do 15. rujna, a nakon toga pacijentice će se zbrinjavati u hitnim ginekološkim prijemima drugih bolnica. Obnova će trajati 24 mjeseca, ugovor je potpisan 17. kolovoza, a radovi bi trebali završiti 17. kolovoza 2024.

– Pacijentice ostaju kod istih liječnika, samo na pregled dolaze u KBC Sestre milosrdnice. Ako se bude povećavao broj porođaja, dio preuzima Sveti duh, naši ljudi će od 1. listopada ići njima pomoći. Mi smo jedna cjelina, koordinirano radimo. Situacija je izazovna, ali prošli smo i gorih situacija, rekao je Željko Duić, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KB Merkur, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Počinje obnova zagrebačkih bolnica: Donosimo važne informacije gdje ćete obaviti preglede
Share via
Copy link
Powered by Social Snap