Pretraga

Tomašević zatvorio radove na obnovi OŠ Vugrovec – Kašina: Poduplao se broj učionica

A- A+

U petak, 9. rujna, Tomašević je održao konferenciju za medije povodom završetka radova na cjelovitoj obnovi i dogradnji Osnovne škole Vugrovec – Kašina. Osnovna škola dobila je gotovo duplo veći broj učionica i potpunu energetski obnovu.

Završena cjelovita obnova i nadogradnja područnog objekta OŠ Vugrovec-Kašina, foto: Grad Zagreb

Tomašević je ovaj tjedan već otvorio Osnovnu školu Miroslava Krleže, također nakon cjelovite obnove i nadogradnje. Na početku konferencije rekao je kako mu je najdraža stvar u ovome poslu otvarati nove škole i dječje vrtiće.

– Ova škola je konstrukcijski ojačana i nadograđena novim katom. Kapacitet učionica se povećao s jedanaest na dvadeset. Gotovo su dvostruko povećani kapaciteti kako bi mogli primiti djecu iz prigorskoga kraja. To je posebice važno jer se u ovom prigorskom kraju stanovništvo povećava, rekao je Tomašević.

Tomašević je dodao kako je srce svake lokalne zajednice upravo škola. Posebice ovakva multifunkcionalna škola u kojoj se mogu organizirati različite priredbe i druge bitne aktivnosti za lokalnu zajednicu. Vugrovec je jako blizu epicentra razornog potresa koji je pogodio Zagreb prije dvije i pol godine.

Izdvojeni članak

Tomašević otvorio obnovljenu školu: ‘Do kraja iduće godine bit će obnovljene sve škole’

– Taj potres je rana Zagreba koja je krenula odavde i dosta je pogodila srce ove lokalne zajednice i ovu školu. U tom smislu drago mi je da se 314 učenika, koji su do sada bili podstanari u drugim školama, danas napokon vratilo u svoju školu. Koliko god lijepo im je bilo u drugim školama, ipak je najljepše biti u svojoj, rekao je Tomašević.

Ova škola je jedna od trinaest teško oštećenih škola u zagrebačkom potresu. Tomašević je naglasio kako je ova škola jedna od najstarijih u Zagrebu, gotovo 200 godina stara i kako je sada potpuno nova škola, a ne obnovljena stara škola. Ova investicija je koštala oko 24 milijuna kuna i osim statičke obnove od potresa, škola je potpuno modernizirana s najsuvremenijom opremom, a nadograđeno je i gotovo tisuću kvadrata.

Tomašević zatvorio radove na obnovi OŠ Vugrovec – Kašina: Poduplao se broj učionica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap