Pretraga

Dekorativni ukras svakog doma i omiljen ležaj vašeg ljubimca: Qushin, naš brend koji su prepoznali i vani

A- A+

Svatko tko psa smatra dijelom obitelji bez razmišljanja će izjaviti da pas zaslužuje udoban ležaj jednako kao i mi ljudi. Potonji će odabiru istog pristupiti jednakom ozbiljnošću kao da kupuju krevet ili kauč za sebe, a ako su k tome strastveni estete, sigurno će razmišljati i o estetskom dojmu krevetića svog ljubimca. Naime, uz kvalitetu samog proizvoda bitno je i kako će se isti uklopiti u ostatak interijera, a brend Qushin koji je osnovala Iva Goluža objedinjuje upravo ova dva glavna zahtijeva svakog vlasnika psa.

Sofa ležaji i Iva Goluža / foto: Privatna arhiva

Qushin je hrvatski brend proizvoda za kućne ljubimce koji postoji već punih šest godina. Inspiracija za cijelu ovu Qushin priču bio je Ivin pas Bak. Naime 2014. godine ponuda ležajeva za kućne ljubimce bila je zaista tragična i nikako joj nije bilo jasno zbog čega je to tako. Kako svom Baku nije mogla naći ležaj koji će ujedno biti i kvalitetan i funkcionalan, ali i estetski poseban, odlučila ga je napraviti. I tako je sve krenulo. Danas su Qushin proizvodi prepoznatljivi na tržištu i to ne samo našem, već i stranom. Razlikuju se dizajnom, funkcionalnošću i kvalitetom.

– Imamo široku paletu proizvoda koji pokrivaju različite afinitete i ljubimaca i njihovih vlasnika. U Qushinu možete odabrati ležaj za svog ljubimca od njegove šteneće dobi do starije dobi. Tako da sukladno tome imamo zaista puno vjernih kupaca koji su uz nas već šest godina, ali i mi uz njih i njihove ljubimce. Kod svih proizvoda vodimo računa da su prilagodljivi i funkcionalni, znači da se mogu jednostavno održavati, ali i da se može regulirati količina ispune jer ima pasa koji vole spavati na mekšem odnosno tvrđem ležaju. Uz tu primarnu karakteristiku Qushin proizvoda, jednako bitan je i dizajn. Svaki naš proizvod mora zadovoljavati visoke estetske zahtjeve i biti i dekorativni ukras svakog doma. Ne želimo jastuke koje trebate gurati i skrivati u ormar kada vam dolaze gosti. Naša misija je raditi proizvode koje će oduševljavati i četveronožne njuške i njihove vlasnike, objašnjava Iva.

Bak i Qushin Sofa – dobitnica zlatne medalje na European Product Design Award 2021. / foto: Privatna arhiva

Qushin Walk Collection / foto: Privatna arhiva

Osim jastuka za kućne ljubimce nude puno drugih proizvoda, kao što su prostirke, dekice, torbe, igračke, ogrlice, povodnici, bandane i mašne, a u planu imaju širenje palete proizvoda. Sve se proizvodi u Zagrebu u njihovom vlastitom pogonu na Vrbiku 10a gdje se nalazi i showroom u kojem svatko može pogledati i razgledati sve Qushin proizvode. Naravno, sve se može vidjeti i naručiti i na webshopu www.qushin.hr

Qushin nova kolekcija / foto: Privatna arhiva

Qushin Sofa – EPDA Gold Winner 2021. / foto: Privatna arhiva

Vlasnici nabavljaju više jastuka  –  za drugu sobu, vikendicu ili ured

Na pitanje koji bi Qushin proizvod posebno istaknula, Iva je odmah imala odgovor.

– To je definitivno model Sofa ležaja za kućne ljubimce. Riječ je zaista o inovativnom i posebnom dizajnu koji je prepoznala i struka. Qushin Sofa je dobitnik zlatne medalje na European Design Product Award za 2021. godinu u svojoj kategoriji. Dizajn Sofe je moje autorsko djelo te je time i zaštićeno i nosi oznaku zaštićenog industrijskog dizajna. Izuzetna mi je čast što je moj dizajn prepoznat od strane dizajnera profesionalaca u konkurenciji zaista respektabilnih profesionalaca. Isto tako, ta nagrada ima zaista ogromno značenje za mene jer je došla neposredno nakon gubitka mog voljenog Baka. Tu nagradu smatram krunom svog dosadašnjeg rada, posebno ako uzmete u obzir da je Qushin prije šest godina kada je započeo s radom na hrvatskom tržištu bio pionir u ovoj industriji. Nakon Qushina pojavilo se puno novih brendova u ovoj industriji i volim misliti da sam barem djelomično svojim primjerom nekima bila inspiracija, priča nam Iva.

Proizvodi brenda Qushin / foto: Privatna arhiva

Što se tiče bestsellera njezinog brenda, Iva ističe da su to definitivno jastuci za kućne ljubimce.

– To je naša perjanica i mogu reći da smo u tom segmentu zaista postali pravi experti. Konkretnije, Nest i Cloud modeli jastuka za kućne ljubimce, ali Sofa im se opasno približava. Ona je trenutno naš najprodavaniji model na zapadnoeuropskom tržištu. Čarobna formula naših kušina je spoj kvalitete, funkcionalnosti i visokih estetskih kriterija. Isto tako, svi naši proizvodi dolaze u različitim veličinama koji pokrivaju sve pasmine. Svakog kupca volimo pitati o navikama njegovog ljubimca i pokušavamo onda detektirati koji model bi mu najbolje odgovarao. Isto tako, vlasnici sve češće nabavljaju više jastuka, ili za drugu sobu, vikendicu, ured i slično. I tada se vrlo često odlučuju za različite modele. Isto tako, u ponudi imamo i Orthopedic liniju ležajeva s memory pjenom koja je namijenjena psima sa zdravstvenim tegobama, ali i svima onima koji preferiraju spavanje na tvrđoj podlozi, objašnjava naša sugovornica.

Proizvodi brenda Qushin / foto: Privatna arhiva

Za ležaj vašeg ljubimca treba odabrati odgovarajuće mjesto u stanu ili kući

Zanimalo nas je koji materijali, boje, uzorci i trendovi Ivu posebno inspiriraju u radu.

– Ja sam ljubiteljica jednostavnih čistih linija, volim minimalizam i ono „manje je više“. Nisam ljubiteljica boja za razliku od mojih kupaca koji većinom preferiraju boje. Tako da ja i nisam baš neko mjerilo. Volim i prirodne materijale jer su bolji za kućne ljubimce, iako se teže održavaju. Danas su najveći trend u svijetu proizvodi od recikliranih materijala, tako da i mi radimo na jednoj takvoj liniji kušina. Briga za planet je nešto na čemu cijeli svijet mora poraditi, tako da i mi imamo u planu participirati u tome, kaže Iva.

Izdvojeni članak

Odgovarali ju od pokretanja firme, a danas je jedna od najuspješnijih hrvatskih poduzetnica s hit ‘zelenim zidovima’

Za kraj nas je zanimalo na koji način općenito možemo učiniti prostor u kojem živimo ugodnijim za naše ljubimce, i mimo jastučića za pse.

– Ono što uvijek volim svima naglasiti je da je osim kakav ležaj nabaviti za psa, vrlo važno ako ne i presudno, odabrati odgovarajuće mjesto u stanu/kući gdje će taj ležaj biti. S tog mjesta pas mora imati pogled na svog vlasnika što je više moguće i tada će on sigurno voljeti spavati i odmarati na njemu. Jako je bitno učiti ih od malena na njihov prostor. Bez obzira koliko se vaš pas voli maziti i voli biti kraj vas, i on treba povremeno svoj mir, svoj prostor gdje će se osjećati ugodno, savjetuje naša sugovornica.

 

Copy link
Powered by Social Snap