Pretraga

Upoznajte GlamArt dvojac: Za njegovim stolićima svi su ludi, a njezini podmetači za čaše hit su u svakom domu

A- A+

Ona je vlasnica njihovog obrta imena GlamArt studio, a on je vlasnik brenda Tvornica Kreacija. Osim u kreativnom smislu, zajedno su i u onom privatnom, a njihova imena su Jelena i Igor. Uz mnoge druge stvari u životu, veže ih i ljubav prema ručnom radu, drvetu i smoli, a više o njihovim proizvodima saznajte u nastavku.

Igor i Jelena / foto: Privatna arhiva

– Igor je zaposlen u jednoj zagrebačkoj firmi, fotograf je i vlasnik brenda Tvornica Kreacija. Ja sam vlasnica našega obrta i bavim se primijenjenom umjetnošću pod brendom GlamArt studio. Zajedno smo tim, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Iako smo zajedno 13 godina, unazad tri godine počele su se stvarati ideje o vlastitom poslu. U početku to nije bilo ovo s čime se bavimo sada, no polako su se ideje mijenjale i našli smo se u poslu koji oboje volimo i za koje postoji veliki interes na tržištu. Igor radi primarno s drvom, ali i smolom. Izrađuje personalizirane kutije po mjeri, ali i praktične dekorativne predmete i mali namještaj. Ja izrađujem proizvode od smole koji imaju svoju funkciju (satovi, pladnjevi, podmetači za čaše i slično), a koji su zapravo mala umjetnička, unikatna djela. Sada radimo zajedno, svatko u svom brendu i usput se nadopunjujemo, započinje Jelena.

Jelenin sat / foto: Privatna arhiva

Etažer za kolače, pladanj i podmetači koje je napravila Jelena / foto: Privatna arhiva

Jelena ističe da je najviše ponosna na sam proces rada

Na pitanje na koje su svoje proizvode posebno ponosni, našim je sugovornicima bilo teško dati odgovor jer svakom svom projektu pristupaju s velikom ljubavi i pažnjom.

– Uh, teško mi je odabrati jedan posebno. Svaki moj rad je 100% naš proizvod, od početnog dizajna samog proizvoda (sami radimo svoje kalupe za smolu, kao i drvene baze), pa do finalne izvedbe, a čak i pakiranja za koja je zadužen Igor. Zapravo bih rekla da sam najviše ponosna na sam proces. Mogućnost da sami možemo izraditi gotovo sve što zamislimo je nevjerojatno zadovoljavajuća i ponos je najveći kada izađemo s bilo kojim novim proizvodom. Još kada vidim da je odlično prihvaćen od publike, sreći nema kraja, govori nam Jelena.

Igorova personalizirana kutija / foto: Privatna arhiva

Igorova priča je pak započela s izradom drvenih kutija po mjeri, u više modela, boja i s personalizacijom.

– Naravno da je to nešto na što sam ponosan, ali ako moram nešto posebno izdvojiti, onda bi to ipak bile moje kreacije u kombinaciji drva i smole; podmetači, satovi i ponajviše – takozvani “river” stolići. Jednostavno uživam u izradi svakog od tih radova i posebno sam ponosan na svaki pojedini gotov proizvod, ističe Igor.

Igorov “river” stolić / foto: Privatna arhiva

Igor gaji ljubav prema DIY projektima iz jednog posebnog razloga

Zanimalo nas je odakle uopće u Jelene ljubav prema smoli i ručnom radu, a isto pitanje smo postavili i Igoru te smo ga ujedno zamolili da nam objasni svoju fascinaciju drvetom.

 – Smolu sam otkrila slučajno, scrollajući Instagramom. Bilo je to na profilu jedne inozemne umjetnice i naprosto su me oduševili njezini proizvodi, konkretno, podmetači za čaše. Jednostavno, ono što se sa smolom može dobiti, ti uzorci, detalji, gotovo su čarobni. Kako sam ja tip osobe koji zapravo više voli sam izraditi nešto nego kupiti odmah gotovo, odmah sam krenula u istraživanje kako se radi sa smolom. Tada se radilo više o privatnom interesu, takoreći hobiju, no kako sam krenula s radom i bila zadovoljna rezultatima, odlučila sam se odvažiti napraviti svoj brend, profil i predstaviti se javnosti. I sada, nakon dvije godine, još se učim, razvijam tehnike i dan danas me smola iznenađuje i oduševljava, priča nam Jelena.

Proizvod Tvornice  kreacija / foto: Privatna arhiva

Igor je pak uvijek volio izrađivati stvari. Kako je odrastao na selu, nije bilo mogućnosti nabavljati igračke kao danas, pa ako si nisi sam napravio nešto, nisi ni imao.

– Otud moja ljubav i poštovanje prema “uradi sam” projektima. Drvo je sirovina koja je svuda oko nas, bilo u sirovom stanju ili kao prenamijenjeni komad od nečega starog, nekorištenog, pa je i lako dostupno. Tome kada se doda smola koju žena već ionako koristi, dobiju se stvarno prekrasni i unikatni komadi namještaja. Biti dio tog procesa transformacije komada neobrađenog drveta u visokokvalitetni i luksuzni komad je predivan osjećaj, objašnjava Igor.

Proizvod Tvornice  kreacija / foto: Privatna arhiva

Podmetači za čaše Glam Art studija / foto: Privatna arhiva

Nakon što nam je Igor objasnio ne samo svoju fascinaciju drvetom, već i prednosti ovog materijala nad drugima, Jelenu smo upitali koja je pak prednost smole.

– Smola je stvarno jedinstvena, ne postoji išta meni poznato čime bi se mogli stvoriti takvi detalji kao što se naprave s njom. Činjenica je da se njome može dosta manipulirati, jednom kada se shvati kako se ona ponaša, no ipak, ona je ta koja uvijek ima “zadnju riječ” jer svojim djelovanjem da taj konačni i unikatni izgled, objašnjava Jelena.

Izdvojeni članak

Bouqueterija – o aranžmanima iz ovog cvjetnog studija sanja svaka žena

Njezini etažeri hipnotiziraju, baš kao i njegovi “river” stolići

Za kraj smo ovaj kreativni par upitali koji proizvodi im najbolje idu i u kakvom tipu interijera ih najčešće možemo vidjeti.

Kod mene bez premca najbolje prolaze podmetači za čaše. Jednostavno, za podmetače imam i najveću ponudu i najčešće su korišteni u svakodnevnom životu. Nadalje, zanimljivo, nekako na smjene, naizmjenice postoji veliki interes za satovima, pladnjevima i etažerima za kolače. Svi ti proizvodi su zanimljivih detalja, sjajni i imaju zapravo luksuzan izgled, no izborom boja i dizajna, mogu se uklopiti u baš svaki interijer, ističe Jelena.

Jelenin etažer, podmetači i pladanj / foto: Privatna arhiva

Što se tiče Igora, osim drvenih kutija, koje su vrlo popularne kod fotografa i studija, najveći interes postoji za “river” stolićima.

– Kod nas su oni još relativno novi na tržištu i malo koga ostave ravnodušnim. Odlično se uklapaju u većinu interijera, ali posebno u boho, rustikalnom i modernom uređenju, objašnjava Igor.

Igorov stolić / foto: Privatna arhiva

Igorova personalizirana kutija / foto: Privatna arhiva

Proizvodi Glam Art studija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Tvornice  kreacija/ foto: Privatna arhiva

Proizvodi Tvornice  kreacija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Tvornice  kreacija/ foto: Privatna arhiva

Proizvod Glam Art studija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Glam Art studija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Tvornice  kreacija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Tvornice  kreacija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Tvornice  kreacija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Tvornice  kreacija/ foto: Privatna arhiva

Proizvod Glam Art studija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Glam Art studija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Glam Art studija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Tvornice  kreacija / foto: Privatna arhiva

Proizvod Tvornice  kreacija/ foto: Privatna arhiva

Copy link
Powered by Social Snap