Pretraga

Izdana građevinska dozvola za rekonstrukciju kultne hotelske vile

A- A+

Izdana je građevinska dozvola za rekonstrukciju Vile Glavić kao depadanse hotela Grand Vila Argentina. Investitor je tvrtka Jadranski luksuzni hoteli iz Dubrovnika, a glavni je projekt izradio Studio 3LHD. Ova monumentalna dvokatnica pravokutnog tlocrta po završetku radova imat će 12 smještajnih jedinica, lift i trijem.

Vila Glavić | foto: ALH

Vila Glavić | foto: ALH

Depadansa Vila Glavić smještena je neposredno uz sjevernu stranu ulice Frana Supila, na izdvojenoj građevinskoj čestici od glavne hotelske zgrade, s izvučenom suterenskom etažom položenom uz regulacijski pravac. Riječ je monumentalnoj dvokatnici pravokutnog tlocrta, kamenom zidanih pročelja, natkrivenom četverostrešnim krovom i postavljena na terasu suterenske etaže u čijem je podzidu smješteno spremište.

Postojeća građevina imala je 21 sobu, a planiranom rekonstrukcijom broj soba smanjuje se na 12, piše dubrovniknet.hr. U suterenu će postojeća spremišta bit rekonstruirana u prostor lobija i recepcije. Radovima se planira i demontaža postojeće stolarije i otvaranje svih postojećih otvora na ulicu te uvođenje novog arhitektonskog elementa – trijema.

Izdvojeni članak

Foto: Bageri ruše kultni dubrovački hotela ‘Argentina’

Tako se ulaz u depadansu ostvaruje iz prostora trijema uvođenjem staklene stijene u drugom planu iza postojećeg zida na ulici. Funkcionalno, prostor suterena koji je do sada služio isključivo kao tehnički prostor pretvara se u reprezentativni prostor s glavnim ulazom, recepcijom i prostorom lobija čime se znatno podiže kvaliteta javnog prostora. Uvodi se dizalo kao vertikalna komunikacija koje se smješta najbliže recepciji i povezuje suteren, prizemlje, 2 kata i potkrovlje.

U prizemlju će se nalaziti 3 smještajne jedinice zajedno sa prostorijom za spremačice, na 1. i 2. katu po 4 smještajne jedinice, dok će se u potkrovlju smjestiti dvije smještajne jedinice. Vanjski gabariti zgrade se prema uličnom pročelju neće se mijenjati. Dok se na pročeljima se planira samo zamjena postojeće stolarije prema uputama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Pogledajte ovdje kako će Biskupski dvor u Dubrovniku biti transformiran u 2 milijuna eura vrijedan dječji vrtić.

Copy link
Powered by Social Snap