Pretraga

Foto: Bageri ruše kultni dubrovački hotela ‘Argentina’

A- A+

Iz grupacije Jadranskih luksuznih hotela nedavno su istaknuli da nakon temeljite obnove hotela Supetar, nastavljaju s investiranjem u kvalitetu svojih hotela te pokreću novi značajan ciklus investicija, od kojih se najviše ističe projekt ‘Grand Ville Argentina’. Prva faza projekta započela je prije nekoliko dana rušenjem starog hotela čije će mjesto zauzeti novi luksuzni projekt.

vila argetina

vila argetina | foto: screen shot you tube

Impresivan projekt nove Grand Ville Argentina potpisuje renomirani hrvatski tim iz studija 3LHD na čelu s Dubrovčaninom, Markom Dabrovićem. Glavni izvođač projekta je slovenska kompanija MAKRO 5 s 30-godišnjim iskustvom u izgradnji i obnovi velikih infrastrukturnih, gospodarskih, stambenih te zaštićenih objekata, a sve pod kontrolom nadzorne službe ViS projektiranje, objavili su iz JLH pred početak radova.

Izdvojeni članak

Video: Hotel Marjan kao betonska avet, čeka se završno demoliranje

Kompleks Grand Villa Argentina uoči rušenja obuhvaćao je 5 objekata: Villa Argentina, Hotel Argentina, Villa Orsula, Villa Glavić i garažni objekt. Zgrada hotela izvorno je izgrađena kao privatna rezidencija 1913. godine, a vrlo je brzo postala jedno od najprestižnijih odredišta na Jadranu.

vila argetina

vila argetina | foto: screen shot you tube

Projekt rekonstrukcije, ističu iz 3LHD studija, temelji se na prepoznavanju vrijednosti postojećih objekata na lokaciji. Novi Hotel Argentina s dvije vile – Argentinom s istočne strane i Orsulom sa zapadne strane čini jednu funkcionalnu cjelinu. Gornji blok hotela koncipiran je kao lagani paviljon s izraženim horizontalama, a donji volumen formiran je kao čvrsta baza terasasto uklopljena u postojeći teren. Bogati slojevi dubrovačke povijesti reinterpretirani su u profinjenoj unutrašnjosti dok hrabri naglasci i razigrani kolorit reflektiraju slobodu i duh 70-ih godina prošlog stoljeća.

Bageri za rušenje ponovno su na Čiovu, doznajte ovdje kako jedna za drugom nestaju ilegalne vikendice uz more.

Copy link
Powered by Social Snap