Pretraga

Okupana u zlatu: Nova zgrada Hrvatske lutrije promijenit će izgled Novog Zagreba

A- A+

Hrvatska lutrija dobit će novu zgradu uz Aveniju Dubrovnik nakon što je na javnom arhitektonsko-urbanističkom natječaju koji je proveo DAZ prošle godine prvo mjesto odnio projekt Studija Kincl.

Foto: DAZ

Atraktivna zgrada Hrvatske lutrije gradit će se u naselju Sopot na površini od 7661 četvornih metra. U prvoj fazi planira se izgradnja poslovne zgrade s minimalnim pratećim sadržajima za potrebe zaposlenika od najmanje 11.491 četvorni metar. U drugoj fazi gradit će se dodatni sadržaji, obaviti će se proširenje i nadopuna vlastitih i drugih potreba, sve do ispunjenja parcele.

Izdvojeni članak

Ovogodišnje izdanje venecijanskog bijenala arhitekture bavi se pitanjem ‘Kako ćemo živjeti zajedno’

Na stranicama Društva Arhitekta Zagreb vidi se da bi zgrada Hrvatske Lutrije trebala biti moderna šesterokatnica u pomalo nespecifičnoj zlatnoj boji.

Dvije zgrade na nespecifičnoj parceli

S obzirom na to da parcela na kojoj će se graditi ovo atraktivno zdanje ide u dužinu, poslovni kompleks sadržavat će dvije zgrade – točnije na zapadu će se nalaziti poslovna građevina Hrvatske lutrije dok će na istoku biti smještena anketna građevina mješovite namjene.

Izdvojeni članak

Suvremeno ruho elektrotehnike i računarstva: ‘Ziceraški’ projekt novog istraživačkog centra

Između njih će se nalaziti javna površina točnije manji trg dok će veliki naglasak biti na zelenilu koje okružuje kompleks. Prema rješenju koje su predstavili arhitekti podzemne garaže imat će 157 parkirno mjesto.

Foto: DAZ

Očekuje se da bi gradnja trebala početi ove godine.

 

Copy link
Powered by Social Snap