Pretraga

Suvremeno ruho elektrotehnike i računarstva: ‘Ziceraški’ projekt novog istraživačkog centra

A- A+

Društvo arhitekata Grada Osijeka objavilo je rezultate natječaja za idejno arhitektonsko rješenje Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva -ZICER- u Osijeku. Natječaj je raspisalo Sveučilište u Osijeku, a evo čiji je rad stručni istraživački sud stavio na prvo mjesto.

Idejno arhitektonsko rješenje Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva – ZICER – u Osijeku | foto: Društvo arhitekata Grada Osijeka

Natječaj je okupio stručnjake koji su kreirali arhitektonska rješenja za novu zgradu Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva u Osijeku u prostoru Sveučilišnog Kampusa u Donjem Gradu.

Prvu nagradu na natječaju za novu zgradu Znanstveno-istraživačkog centra ‘ZICER’ odnio je rad pod šifrom ‘6’, a iza kojeg stoje BIRO, projektni tim:
Hrvoje Arbanas, Saša Košuta, Mario Kralj, Dora Lončarić ,Vana Pavlić i Mario Peko. Nagrada za prvo mjesto novčani je iznos od  128.000,00 kuna.

Odluku o dodjeljivanju nagrada prijavljenim idejnim rješenjima imao je ocjenjivački sud na čelu kojeg se nalazio Vedran Pedišić, dipl.ing.arh., a ostali članovi bili su prof. dr. sc. Drago Žagar, dipl.ing.el.,  prof. dr. sc. Drago Šubarić, dipl.ing.preh.teh., Bruno Rechner, dipl.ing.arh. i Tomislav Petrinec, dipl.ing.arh.

A kako izgleda idejno arhitektonsko rješenje Znanstveno-istraživačkog centra ‘ZICER’ u Osijeku pogledajte u fotogaleriji.

 

Copy link
Powered by Social Snap