Pretraga

Završen novi opatijski hotel, zadnje inspirirano plovidbom podsjeća na palubu broda

A- A+

Uoči turističke sezone Opatija u niskom startu očekuje otvorenje hotel Keight by Hilton koji potpisuje arhitektonski studio 3LHD. Smješten u centru grada, ovaj suvremeni hotel predstavlja hommage opatijskoj turističkoj baštini, a dizajniran je tako da su arhitekti imali na umu plovidbu kao osnovni motiv. U tome kontekstu posebno se ističe staklena fasada sastavljena od ostakljenih polja odvojenih horizontalnim i vertikalnim konstrukcijskim elementima.

Keight by Hilton Opatija

Keight by Hilton Opatija | foto: PROMO/3LHD

Na svojoj internet stranici novi je hotel Keight by Hilton u Opatiji objavio kako prima rezervacije od 14. lipnja, što znači da se uskoro očekuje i službeno otvorenje ovog turističkog objekta. Hotel s 54 sobe bit će prvi Curio Collection by Hilton objekt u Hrvatskoj i najnovije je u nizu otvaranja i ugovaranja hotela ovoga brenda u europskim odmaralištima. Hotelom će upravljati tvrtka Zagreb City Hotels d.o.o. koja već upravlja s tri Hilton hotela u glavnom gradu.

Izdvojeni članak

Glerija: Hotel Met Boutique u srcu Zagreba kao primjer savršenog spoja arhitekture i okruženja

Hotel je kreirao poznati arhitektonski studio 3LHD iz kojega kažu kako je inspiriran plovidbom, morem i putovanjima. Naime, prostorni raspored odražava raspored paluba broda.

– Smješten u centru Opatije, ovaj suvremeni hotel predstavlja hommage opatijskoj turističkoj baštini, mjesto druženja i okupljanja u kojem gosta dočekuje ugodna atmosfera i osjećaj povratka kući nakon dugog putovanja, poručuju iz 3LHD-a za fiuman.hr.

Keight by Hilton Opatija

Keight by Hilton Opatija | foto: PROMO/3LHD

 

Zanimljiva fasada i krov za opuštanje

Fasada hotela je strukturirana u pravilnom rasteru, sastavljenom od ostakljenih polja odvojenih horizontalnim (međuetažnim) i vertikalnim konstrukcijskim elementima pročelja.

– Diskretni tonovi i teksture, karakteristični za zaštićeni ambijent opatijske povijesne građevine, daju objektu klasičan izgled, prilagođen okolini i osnovnoj namjeni, a ujedno pridonose kvalitetnijoj slici urbanog prostora, kažu iz 3LHD-a o hotelu.

Na krovu hotela, za opuštanje gostiju bit će uređena terasa za sunčanje s bazenom i barom te pogledom na crvene krovove zgrada iz 19. stoljeća u središtu grada. Drugi bar i restoran u prizemlju pružat će gostima mogućnost izbora između objedovanja na otvorenom na krovu te ležernih obroka u zatvorenom.

hotel Keight by Hilton

hotel Keight by Hilton | foto: hilton.com

hotel Keight by Hilton | foto: hilton.com

hotel Keight by Hilton | foto: hilton.com

Minimalizam i zelenilo

Unutar hotela, prozori od poda do stropa i biljke ublažit će barijeru između unutarnjeg i vanjskog prostora, a niski namještaj i prigušeno osvjetljenje pomoći će gostima da utonu u ugodnu privatnost.

– Staklene stijene i sobne biljke bit će poveznica između unutarnjeg i vanjskog prostora, dok će niski namještaj i ugodno osvjetljenje pomoći gostima da utonu u svoju privatnost. Uz bazen na krovu hotela, drugi bazen bit će dostupan u hotelskom spa centru, gdje gosti mogu uživati u raznovrsnim tretmanima, stoji u priopćenju pristiglom iz Hiltona.

Ističe se kako će hotel biti otvoren i za poslovne putnike. Zbog toga su sobe dobro opremljene za rad, a hotelski višenamjenski prostor za sastanke. Također, hotel će imati i približno 50 parkirnih mjesta dostupnih posjetiteljima.

hotel Keight by Hilton | foto: hilton.com

hotel Keight by Hilton | foto: hilton.com

Pogledjate ovdje koji dizajnerski hoteli u Hrvatskoj koji oduševljavaju – oslanjaju se na povratak prirodi, umjetnost, ali i moderne strukture.

Copy link
Powered by Social Snap