Pretraga

Nestaje hotel Marjan, komad po komad betonsku konstrukcija kida teška mašinerija

A- A+

U završnoj je fazi rušenje hotela Marjan na čijoj će se lokaciji graditi novi objekt turističke namjene. Istočni dio kompleksa lani je sravnjen sa zemljom, te je ogoljen stakleni toranj. Sada je u tijeku uklanjanje betonske konstrukcije koju posljednjih dana teška mašinerija kida komad po komad.

rušenje hotela Marjan

rušenje hotela Marjan | foto: bauštela.hr

Rušenje hotela Marjan bilo je obustavljeno od 15. lipnja do 15. rujna prošle godine, no onda su se radovi intenzivirali. Očišćen je okolni teren, te su sa tornja uklonjena stakla. Trenutno, nekada ponos Splita izgleda kao avet, a u tijeku je kidanje betonske konstrukcije, komad po komad.

U svakom slučaju demontaža stare strukture hotela Marjan bi trebala bi biti uskoro završena. Nakon toga, u ovoj godini očekuje se početak izgradnje potpuno novog objekta. Prema najavama investitora – novi hotel bio spreman za otvaranje 2026. godine.

rušenje hotela Marjan

rušenje hotela Marjan | foto: bauštela.hr

Na mjestu starog hotela Marjan do proljeća 2026. godine trebao bi se nalaziti luksuzan turistički objekt s 285 smještajnih jedinica. Hotel će imati 15 katova, od podruma, preko prizemlja koje zajedno s dva kata i krovnom etažom čine bazu hotela, te vertikale tornja. Riječ je o jednoj od najvećih investicija u Hrvatskoj čiji iznos premašuje 100 milijuna eura, a nositelj je Adris grupa iz Rovinja.

Za projekt arhitekture hotela Marjan zadužen je Studio 3LHD iz Zagreba, a za interijer hotela Lissoni Architettura iz Milana s kojima je Adris realizirao i gradnju Grand Park hotela u Rovinju.

Pogledajte kako će izgledati novi hotel Marjan.

Copy link
Powered by Social Snap