Pretraga

Cijene stanova i dalje rastu: U većini gradova više od lanjskih

A- A+

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako su lipanjske cijene stanova na godišnjoj razini porasle za 4,5 posto, dok su u odnosu na 2019. godinu u prosjeku više za 8,7 posto.

Foto: Unsplash: ilustracija

Iako većina gradova bilježi porast vrijednosti, gradovi poput Bjelovara, Šibenika ili Dubrovnika ipak bilježe nešto niže cijene no u lipnju prošle godine, javlja portal Crozilla.

Dubrovnik, Opatija i Split gradovi su kojima su na oglasniku Crozilla.com lipanjske cijene stanova prelazile vrijednosti od 3000 eura po metru kvadratnom što ih svrstava među one najskuplje.

Najvišu prosječnu lipanjsku cijenu stanova i dalje drži Dubrovnik u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 3659 eura, a visinom cijene od 3415 eura po kvadratu približava mu se i drugoplasirana Opatija. U samom vrhu nalazi se i Split gdje se za kvadrat stana u prosjeku tražilo 3070 eura.

Izdvojeni članak

Novogradnja u centru Zagreba: Kvadrat stana ide do 8.000 eura

Najniže cijene kvadrata

Najniže cijene stanova za prodaju i dalje se mogu pronaći u pojedinim gradovima u unutrašnjosti. Kvadratni metar stana u Bjelovaru tijekom lipnja je na oglasniku Crozilla.com oglašavan po prosječnoj cijeni od tek 742 eura. Nešto skuplji bio je Slavonski Brod s cijenom od 988 eura, dok se u Osijeku za kvadrat u prosjeku tražilo 1002 eura, a u Varaždinu 1361 euro.

Daleko više cijene od drugih gradova u unutrašnjosti i dalje drži Zagreb koji je na oglasniku Crozilla.com ujedno i najtraženiji grad za kupnju stanova, a prosječne lipanjske cijene kvadratnog metra oglašavane su po 2262 eura.

Copy link
Powered by Social Snap