Pretraga

Novogradnja u centru Zagreba: Kvadrat stana ide do 8.000 eura

A- A+

Jedan od najatraktivnijih projekata, M Residences, u kojem cijena pojedinih stanova doseže čak i do 8.000 eura za četvorni metar, nalazi se u zagrebačkoj Kukuljevićevoj ulici. Radi se o ukupno 22 stana na šest etaža i dvije etaže podzemnih garaža. Osim dva lifta za stanare, opremljena je i s dva lifta za automobile.

Foto: Unsplash

Cijene novogradnje na boljim lokacijama u Zagrebu obaraju rekorde. Iako su nove zgrade u središtu grada uvijek bile na visokoj cijeni među kupcima, prošlogodišnji potres starije zgrade učinio je manje atraktivnima, a drastično povećao potražnju za novim stanovima, što je cijene lansiralo u nebo, piše Telegram.hr.

U nekim od novih projekata, koji su još u gradnji, cijene dosežu čak i do 8.000 eura za četvorni metar. Potražnja je u nekim slučajevima toliko velika da se umjesto klasične prodaje rade aukcije. Kupci se nadmeću tko će ponuditi veću cijenu kako bi došao do željene nekretnine.

Izdvojeni članak

Prestižna zgrada niče u Zagrebu: Početna cijena kvadrata iznosi skoro pet tisuća eura, a većina stanova već je prodana

Kvaliteta zgrade

Kupci sada, nakon potresa, osim na lokaciju, znatno veću pozornost obraćaju i na sigurnost zgrada, kvalitetu gradnje, a osim visoke potražnje na rast cijena utječe poskupljenje radne snage, građevinskog materijala ali i znatno viši standard kvalitete opreme objekata nego prije nekoliko godina.

Koliko je to definiralo cijene govori činjenica kako kvadrat novogradnje u strogom ili užem centru grada iznosi od 3.000 do 6.500 eura.

Izdvojeni članak

Nesigurnost zavladala tržištem nekretnina: Što predstavlja odluka o zamrzavanju cijena najma nekretnina?

Osam tisuća eura

Jedan od najatraktivnijih projekata, M Residences, u kojem cijena pojedinih stanova doseže čak i do 8.000 eura za četvorni metar, nalazi se u zagrebačkoj Kukuljevićevoj ulici. Radi se o ukupno 22 stana na šest etaža i dvije etaže podzemnih garaža. Osim dva lifta za stanare, opremljena je i s dva lifta za automobile, piše Telegram.hr.

Copy link
Powered by Social Snap