Pretraga

[FOTO] Dovršava se VMD-ov stambeno-poslovni kompleks: Luksuzni stanovi davno su rasprodani

A- A+

Radovi na VMD-ovom stambeno-poslovnom kompleksu u Zagrebu se bliže kraju. Kompleks ima četiri stambene zgrade, od kojih su tri dovršene, a na posljednjoj se radovi privode kraju. U sredini kompleksa nalaze se dvije manje zgrade s poslovnim prostorima, od kojih se jedna još uvijek gradi.

Dovršavanje radova na posljednjoj stambenoj zgradi, VMD Heinzelova – Darwinova | foto: Luka Plemenčić, Bauštela.hr

Prilikom posjete gradilištu pored Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, točnije, u Ulici Charlesa Darwina, vidjeli smo da se radi punom parom. Kada smo posljednji put posjetili gradilište prošle zime, dvije stambene zgrade bile su dovršene, a druge dvije su se tek počele dizati. Sada su tri zgrade dovršene, barem eksterijerno, a na posljednjoj, većoj, se radovi privode kraju.

Projekcija kompleksa | VMD

Kao što se vidi na renderu i fotografijama, desni dio kompleksa (prema renderu) je izgrađen, a na lijevom dijelu kompleksa izgrađena je manja zgrada, dok se veća u obliku slova L i poslovna u sredini dovršavaju. Na posljednjoj stambenoj zgradi podignuti su svi katovi, kao što je vidljivo na fotografijama, a preostali su samo radovi na fasadi i eksterijeru. Zgrade su visoke osam katova, a podzemne garaže će imati kapacitet od oko 400 parkirnih mjesta.

Izdvojeni članak

Kompleks na križanju Branimirove i Heinzelove brzo se gradi, u poslovnu zgradu već uselile tvrtke

Dovršavanje radova na posljednjoj stambenoj zgradi, VMD Heinzelova – Darwinova | foto: Luka Plemenčić, Bauštela.hr

U stambenom kompleksu su stanove kupili i poznata lica iz sportskog svijeta. Naime, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, kupio je dva stana veličine 130 kvadratnih metara. U kompleksu je stan kupio i najbolji igrač zagrebačkog Dinama, Mislav Oršić. Iz nogometnog svijeta je nekretninu u Heinzelovoj kupio i Igor Angelovski, menadžer i bivši igrač. Posljednje poznato lice iz svijeta sporta koje se odlučilo za VMD-ov stan je poznati sportski novinar Marko Šapit, piše Jutarnji list.

Dovršena zgrada, VMD Heinzelova – Darwinova | foto: Luka Plemenčić, Bauštela.hr

Između poslovno-stambenog kompleksa i Heinzelove ulice ostat će veliki neiskorišteni prostor. Taj će prostor zasigurno netko u skorije vrijeme iskoristiti za izgradnju. Vjerojatno će se raditi o većim poslovnim kompleksima zbog lokacije uz samu bučnu Heinzlovu, što je svakako pogodnije od izgradnje stambenih prostora.

Copy link
Powered by Social Snap