Pretraga

[FOTOGALERIJA] Pogledajte najbolja idejna rješenja za Znanstveno-inovacijski centar Sveučilišta u Splitu

A- A+

Krajem prošlog tjedna, objavljeni su rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Istraživačkog medicinskog centra Split (IMCS). Pet najbolje ocijenjenih radova dobiva novčanu nagradu, s tim da je prva nagrada u neto iznosu od 195.534 kune.

Idejna rješenja za Znanstveno – inovacijski centar Sveučilišta u Splitu | foto: Hrvatska komora arhitekata

Natječaj je objavljen sredinom travnja ove godine, a od natječajnog rada se očekivalo da vrednujući i afirmirajući zatečene urbane i kulturne vrijednosti prostora, njegove prostorno-urbane i arhitektonsko-graditeljske karakteristike, ostvari kvalitetno idejno arhitektonsko oblikovno rješenje. Ukupna površina zahvata u obuhvatu natječajnog programa jest 5.569,00 m2, a više informacija o detaljima natječaja možete pročitati ovdje.

Prvu nagradu, u neto iznosu od 195.534 kuna, je odnio rad prema kojemu bi se sam centar sastojao od dvije podzemne etaže, prizemlja te pet katova kata. Kako su autori naveli, postojeće zelenilo bi se sačuvalo što je više moguće, dodao bi se park, te dodatno zelenilo uz objekt i na sam objekt. Zgrada bi se nalazila na istočnoj strani čestice dok bi na zapadnoj strani ostao slobodan prostor koji bi se koristio za dodatni program vanjskih aktivnosti.

Rad koji je odnio prvu nagradu | foto: Hrvatska komora arhitekata

Autori pobjedničkog rada su arhitekti: Silvija Shaleva, Mirjana Lozanovska, Erik Jurišević i Irena Mažer Hranuelli. Suradnici na projektu su Dimitar Milev, Tamara Djerkov te Emilija Aleksijoska. Njihov natječajni rad možete pogledati ovdje.

Druga nagrada iznosi 122.208 kuna, a prema idejnom nacrtu rada, centar bi imao izgled četvrtastog slova U, s time da bi se na središnjem, najnižem dijelu centra nalazili ozelenjeni krovovi gdje bi ljudi mogli šetati. Cijelo idejno rješenje možete pogledati ovdje.

Rad koji je dobio drugu nagradu | foto: Hrvatska komora arhitekata

Autori rada su Radionica arhitekture te Studio No638, a projektni tim čine Goran Rako, Josip Sabolić, Klara Nikšić iMaša Medoš. Suradnici na projektu su i Ivan Periša i Dubravka Zidić.

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za izradu idejnog rješenja za jednu od naših najpoznatijih riva Jadrana

Treća nagrada donosi donosi 73.325 kuna, a rad također predlaže kvalitetno prostorno i prometno uređenje centra ispred kojeg bi se nalazila ‘bogata’ zelena površina. Cijeli prijedlog možete pogledati ovdje.

Rad koji je dobio treću nagradu | foto: Hrvatska komora arhitekata

Autori ovog idejnog rješenja su Lorenzo Degli Esposti, Neno Kezić, Sanja Žonja, Paolo Lazza iElisa Cristiana Cattaneo.

Četvrta nagrada nosi 58.660 kuna, a ideja podrazumijeva ispred Urlichove lamele KBC-a dodati 2 paralelne lamele IMCS-a i sve tri lamele međusobno povezati upravnom ulicom. Između lamela su mediteranski vrtovi na koje je orijentiran dobar dio laboratorija. Cijeli idejni nacrt možete vidjeti ovdje.

Idejno rješenje koje je odnijelo četvrtu nagradu | foto: Hrvatska komora arhitekata

 

Autori ovog natječajnog rada su BIRO 81000 d.o.o Podgorica te OFFICE O d.o.o. Dubrovnik. Arhitekti koji čine tim su Ivan Jovičević, Dušan Đurović i Željko Sović te suradnici Ksenija Gomilanović, Olivera Mirković i Denis Tahirović.

Izdvojeni članak

Rezultati natječaja za poslovno-stambeni objekt u centru Zagreba na Langovom trgu

Peta nagrada autorima donosi 39.106 kuna, a u nacrtu je predloženo da se novi objekt smjesti što istočnije te da se volumen objekta utisne što više u teren kako bi u konačnici bio što niži. Također se predlaže da se visina objekta u presjeku ujednači s postojećim dijagnostičko-polikliničkim aneksom sa sjeverne strane. Cijeli natječajni rad možete pogledati ovdje.

Rad koji je dobio petu nagradu | foto: Hrvatska komora arhitekata

Autori su arhitekti iz Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanića. Cijeli tim čine: Ante Kuzmanić, Ivan Jurić, Mirjana Radoš, Sara Markovina, Darinka Kuzmanić, Marin Kaliterna, Sanja Vondra i Andrej Čikeš. Suradnici na projektu su Mate Jurić, Mate Stanišić, Miro Bugarin, Goran Šimić i Marijan Katić.

Ako vas zanimaju natječajni radovi, možete ih pogledati ovdje.

[FOTOGALERIJA] Pogledajte najbolja idejna rješenja za Znanstveno-inovacijski centar Sveučilišta u Splitu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap