Pretraga

[Fotogalerija] Vrtovi svjetla zbog kojih je pao i ravnatelj HRT-a danas izgledaju kao jezero

A- A+

Prije više od godinu dana se otkrila afera s Vrtovima svjetla, kada je uhićen investitor projekta, Milan Lončarić, a u sve je bio upleten i tadašnji ravnatelj HRT-a, Kazimir Bačić. Više od godinu dana nakon, radovi ne napreduju.

Vrtovi svjetla nalazi se u naselju Sigečica te se prostire na području južno od Vukovarske avenije, zapadno od Radničke ceste, istočno od Držićeve avenije i sjeverno od Slavonske avenije. Ideja je bila i da će se u drugoj fazi projekta u prostorima bivše Tvornice električnih žarulja, a koji su kao arhitektonska baština pod zaštitom Ministarstva kulture, urediti poslovni sadržaji neophodni za svakodnevno ugodno življenje. Predviđeni su veliki dućan dnevne prehrane, pošta, banka, razne uslužne i ugostiteljske djelatnosti. Više o tome pročitajte ovdje.

No, kako je trenutno stanje, čini se da se nijedno neće ostvariti. Bivši ravnatelj HRT-a, Kazimir Bačić, je prema USKOK-u utjecao na Milana Bandića da ishodi sve potrebne dozvole za Milana Lončarića i projekt Vrtovi svjetla, a zbog čega je kao nagradu dobio stan u Radićevoj ulici.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Pogledajte Vrtove svjetla o kojima se danas priča zbog uhićenja

Radovi na gradilištu su počeli 17. veljače 2021. godine, a investitor je bila Lončarićeva tvrtka, Naša Težnja. Uloga projektanta je pripala čak tri zagrebačke tvrtke: NVA, Struktura inženjering i Arhingtrade. Izvođač radova je bila tvrtka ING-JET, a stručni nadzor je provodio Qualis Projekt.

Kako je projekt trebao izgledati po završetku, pogledajte u galeriji.

Copy link
Powered by Social Snap