Pretraga

Je li ovo najskuplja kuća na svijetu: Vrijednost joj je dvije milijarde dolara

A- A+

Postoje luksuzne kuće na svakom koraku – vjerojatno postoji i neka pored koje prolazite na dnevnoj bazi. No, ipak niste vidjeli ništa ovakvo. Inspirirana mitskim otokom, Antilia, kuća Mukesh Ambanija je vjerojatno jedna od najskupljih kuća ikad sagrađenih.

Antilia, foto: screenshot YouTube

Ova kuća, za koju se smatra da je druga najskuplja zgrada, odmah iza Buckinghamske palače.  Smještena je u Mumbaiju, u elitnoj četvrti Altamount Road. Procjenjuje se da joj je vrijednost između 1 i 2 milijarde dolara, a Architectural Digest je našao nekoliko zanimljivih činjenica o njoj.

Nalazi se u elitnoj četvrti

Zgrada, koja ima više od 400 tisuća četvornih metara, se nalazi na jednoj od najskupljih adresa – Altamount Road u Mumbaiju. Po trenutnim trendovima, četvorni metar u toj četvrti košta između 80 i 85 tisuća indijskih rupija.

Izdvojeni članak

Kuće u Zagrebu na prodaju i do pet milijuna eura, pogledajte u kojoj su ulici najskuplje kuće

Zgrada ima čak 27 katova

Zgradu su dizajnirali arhitekti iz Chicaga, Perkins and Will, u suradnji s australskom građevinskom tvrtkom Leighton Holdings. Zgrada ima 27 katova, s ekstremno viskoim plafonima – svaki kat je otprilike iste visine kao prosječne dvokatnice. A po svim mjerenjima, mogla bi preživjeti potres magnitude i do 8 po Richteru.

Dizajn kuće je inspiriran prirodom

Glavna inspiracija za Antiliju su bili oblici lotusa i Sunca. Zadnjih šest katova su zamišljeni kao potpuno privatni stambeni prostori, a u kući se nalazi i hram, gostinjski apartmani, salon, slastičarnica i privatno kino koje može primiti i pedeset ljudi.

Ima garažu na šest katova

Naravno da kada si možete priuštiti ovakvu kuću, imate i mali milijun automobila. Možda malo pretjerujemo, ali ne toliko – u garažu može stati čak 168 automobila. Štoviše, na sedmom katu se nalazi i automehaničarska radionica. Osim toga, u zgradi se nalazi čak devet ultra-brzih dizala.

Snježna soba

Bi li ovakva kuća mogla biti bez nekih ekstremnih ekscesa? Naravno da ne. S obzirom na to da u Mumbaiju ne postoji snijeg, sagradili su snježnu sobu. Zidovi te sobe su dizajnirani tako da izbacuju snježne pahulje.

Je li ovo najskuplja kuća na svijetu: Vrijednost joj je dvije milijarde dolara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap