Pretraga

Kuće u Zagrebu na prodaju i do pet milijuna eura, pogledajte u kojoj su ulici najskuplje kuće

A- A+

Cijene nekretnina u posljednjih nekoliko godina vrlo su porasle. Iako se sve više gradi stanova, kuće u elitnim ulicama poput Tuškanca i dalje su najskuplje nekretnine grada. Ove kuće se prodaju i do pet milijuna eura.

Zagreb | Unsplash

Tuškanac je poznat u Zagrebu kao ulica s najelitnijim kućama. Gotovo sve nekretnine na prodaju po visini cijene, nalaze se na Tuškancu. Ulica je smještena iznad centra grada, točnije Ilice. Osim skupih kuća, svaka parcela je velika te kuće imaju velike okućnice.

1. Najskuplja u Zagrebu

Ovo je najskuplja kuća na popisu. Stavljena je po cijenom od pet milijuna eura. Prodaje se na Tuškancu, a izgrađena je 1964. godine. Stambene površine je 1.400 metara kvadratnih, a parcela je velika 5.500 kvadrata od čega je jedna trećina voćnjak. Nažalost, kuća je većim dijelom za adaptaciju, no trenutni vlasnici kažu kako postoji mogućnost dogradnje ili rušenja cijelog objekta pa gradnje većeg. Kuća se ima trideset soba, sedam parkirnih mjesta. Ako postoji mogućnost rušenja, ovdje se zapravo prodaje lokacija, velika parcela i Tuškanac. Detaljnije o kući možete pogledati ovdje.

2. Najnovija s liste

Ova kuća stvarno ima sve. Izgrađena je 2010. godine sa 640 metara kvadratnih na zemljištu od 900m2. Prodajna cijena je 4,5 milijuna eura. Nalazi se uz sam park Tuškanac. Raspodijeljena je u četiri etaže te ima dodatno garažu s mjestima za dva automobila. Zemljište je ravno, a nudi još kompletni videonadzor i alarme. U podrumu se nalazi unutarnji bazen dužine petnaest metara, finska sauna, tuš, šank, toalet, kotlovnica, vešeraj i elektro soba. Iz podruma se penjemo u prizemlje s ulaznim hodnikom, toalet, kuhinjom, velika zapadna terasa koje je natkrivena te blagavaonica i dnevni boravak s kaminom u open spaceu. Na katu je ipak malo komotnija atmosfera, četiri spavaće sobe. Jedna je master bedroom s dva vlastiti ormara te kupaonicom, jedna dječja spavaća soba ima svoju kupaonicu, dok treća i četvrta dijele jednu. Na krovnoj terasi se nalazi jacuzzi. Za više detalja i fotografija pogledajte ovdje.

Izdvojeni članak

Pogledajte stanove u Zagrebu koji se prodaju za više od milijun eura

3. Stara dama

I treća kuća se nalazi na Tuškancu, stara vila izgrađena u dvadesetim godinama prošlog stoljeća. U potpunosti je renovirana 1995. godine. Kuća je stavljena s prodajnom cijenom od 3,5 milijuna eura. Ukupno stambene površine ima 850 metara kvadratnih, u to ulaze tri etaže, podrum, prizemlje i kat s potkrovljem. Okućnica pak ima 1.700 metara kvadratnih, pomoćnu kućicu, sjenicu s roštiljem, tri parkirna mjesta. Kuća ima dvanaest spavaćih soba s ukupno četiri kupaonice. Sveukupno kuća ispadne oko 4.100 eura po metru kvadratnom. Za dodatne informacije kliknite ovdje.

4. Mali hotel

Malo da se i maknemo s Tuškanca. Ova kuća od 3,5 milijuna eura se nalazi na Prekrižju koje je nastavak na Tuškanac sa sjeverne strane. Kuća ima pet etaža i 1.257 metara kvadratnih stambenog prostora. Okućnica je otprilike 1.050 kvadrata. Kuća je izgrađena 2005. godine s deset soba. Pet etaža se dijeli na podrum, suteren, prizemlje, prvog i drugog kata. Podrum sadrži spremište, prostorije za vino i bazensku tehniku. Suteren se sastoji od konobe koja je povezana s vanjskim roštiljem i terasom. Garaža za četiri automobila, dvije sobe, jacuzzi s finskom saunom za deset osoba te bazenom od 5,5 puta 10 metara. Prizemlje, prvi i drugi kat su raspoređeni slično, sve troje se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, sobe i kupaonice, terase te garderobe. Kuća ima podno grijanje po cijeloj površini. Detalje i fotografije pogledajte ovdje.

Izdvojeni članak

Ovo možete dobiti za ‘samo’ 169 milijuna dolara: Najskuplji penthouse na Manhattanu

5. Samo pet etaža

I za kraj, opet se vraćamo na Tuškanac. Vraćamo se kući izgrađenoj 1925. godine, a renoviranoj 1995. godine posljednji put. Kuća se prodaje za 3,2 milijuna eura, stambene površine od 1.000 metara kvadratnih, što kaže da je cijena po kvadratu 3.200. Okućnica je površine 1.800 metara po kvadratu. Ima dvanaest soba sa šest kupaonica. Kuća je raspodijeljena na pet etaža, podrum, prizemlje, prvi kat, drugi kat i tavan. Grijanje je centralno etažno. Moguća je ugradnja lifta (postoji rupa za lift). U vrtu postoje dvije kućice, jedna s alatom druga za roštilj, i velika fontana. Uz kuću dolaze i dvije garaže. Ako želite vidjeti fotografije i detalje kliknite ovdje.

Najskuplje stanove koji su na prodaju u Zagrebu možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap