Pretraga

Lažni agent za nekretnine uzimao akontacije za kupovinu nepostojećih stanova u Istri

A- A+

U Zagrebu je uhićen 22-godišnjak zbog osnovane sumnje da je prevario dvije fizičke i jednu pravnu osobu za više od 12 tisuća eura. Lažno se predstavljao kao agent za nekretnine, krivotvorio potpise i prodavao nepostojeće nekretnine.

euri

euri | foto: Freepik

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare te krivotvorenje isprave. Mladića se sumnjiči se da je u razdoblju od prosinca prošle 2022. pa do lipnja ove godine oštetio dvoje hrvatskih državljana lažno se predstavljajući kao agent za prodaju nekretnina.

Iz PU Primorsko-goranske objašnjavaju kako je osumnjičenik s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, u komunikaciji s oštećenima prikazao različitu dokumentaciju nepostojećih stanova u izgradnji na području Viškova. Potom je prilikom sklapanja ugovora o kupoprodaji krivotvorio i potpis nepostojećeg investitora za izgradnju stanova te za njih tražio uplatu akontacije.

Izdvojeni članak

Uzeo novce za građevinske radove, nikad ih nije napravio: Prijevara teška 10 tisuća eura

Prethodno se lažno predstavio i vlasnicima agencije za nekretnine u Kostreni dajući im lažne osobne podatke kako bi ga angažirali za navedene poslove, a čiju je dokumentaciju potom zlouporabio izmjenjujući sadržaj iste, posebice u stavkama ugovora. Tako je osim dvoje hrvatskih državljana, oštetio i pravnu osobu, a materijalna šteta se cijeni na više od 12 tisuća eura.

U protekla dva mjeseca osumnjičenik je bio nedostupan policiji i pronađen je proteklih dana na području Zagreba gdje je i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku. Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenuta tri kaznena djela, po završetku istraživanja je 22-godišnjak kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Pogledajte ovdje sve o prijevari ‘teškoj’ više od 100 tisuća eura u kojoj je bespravno osigurano založno pravo nad nekretninama.

Copy link
Powered by Social Snap