Pretraga

Prijevara teška više od 100 tisuća eura: Lažnim sporazumom osigurale založno pravo na nekretninama

A- A+

Nakon istraživanja, podignuta je kaznena prijava protiv 29-godišnjakinje i 55-godišnjakinje, koje su sklopile lažan sporazum i zasnivanjem založnog prava na nekretninama, tvrtku oštetile za više od 106 tisuća eura, a poslovnog suradnika dovele u zabludu. Istragu su proveli policijski službenici Policijske postaje Krk.

Foto: bauštela.hr

PU primorsko-goranska je objavila kako je riječ o osobama starosti 29 i 55 godina koje policija sumnjiči da su u cilju pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi, kao suvlasnice trgovačkog društva sa sjedištem na području Omišlja, tijekom siječnja 2020. godine sklopile lažni sporazum kojim su tvrtku oštetile za više od 106 tisuća eura.

Sporazumom su navodno osigurale novčana potraživanja zasnivanjem založnog prava na nekretninama u katastarskoj općini Malinska-Dubašnica, čime se 29-godišnjakinji dopušta uknjižba založnog prava na iste. To su napravile, iako su znale da ne postoji stvarni dug prema trgovačkom društvu.

Neistinito su prikazale da je 29-godišnjakinja pozajmila novac trgovačkom društvu u iznosu koji zapravo čini imovinu trgovačkog društva, a ne njezinu vlastitu imovinu, te izvršile prividni prijenos imovine trgovačkog društva na 29-godišnjakinju. Uz to su sačinile i lažnu ispravu o tome koju je potpisala 55-godišnjakinja, a kojom su dovele u zabludu hrvatskog državljanina s kojim su poslovale kako bi njemu oduzele pravo u podjeli imovine tvrtke.

Copy link
Powered by Social Snap