Pretraga

Najam državnih poslovnih prostora – za 17 kvadrata u dubrovačkim Poljanama 1.490 eura mjesečno

A- A+

Zaključen je javni poziv za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države u osam hrvatskih gradova. Na natječaj za zakup 16 poslovnih prostora prema Javnom pozivu za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora pristiglo je ukupno 13 ponuda, od kojih su 2 nevaljane.

državni poslovni prostori

državni poslovni prostori

Za 10 nekretnina nije upućena niti jedna ponuda. Riječ je o po jednoj jedinici u Bakru, Karlovcu i Umagu, dvije jedinice u Osijeku i Rijeci, te tri u Bjelovaru. Dvije su ponude bile nevaljane, a od 11 valjanih ponuda prihvaćeno je njih 5 i to za po jedan poslovni prostor u Bjelovaru, Dubrovniku, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Izdvojeni članak

Državne nekretnine uređuju stanove za stradale u potresu: Na raspolaganju je ukupno 134 stanova

Najbolja pogodba u Dubrovniku, a najviše ponuditelja u Splitu

Po najvećoj cijeni najamnine, koja iznosi 1.567 eura mjesečno, iznajmljen je poslovni prostor u vlasništvu države u Osijeku, u Kapucinskoj ulici 36. Riječ je o prostoru u strogom centru grada, površine 179,42 kvadrata. Valja istaknuti i kako je u ovom slučaju najam kvadrata iznosi izuzetno povoljnih 8,73 eura po kvadratu.

Tek nešto nižu cijenu najma po četvornom metru, od 1.490 eura mjesečno, postigao je poslovni prostor u dubrovačkim Poljanama 3. No, kako je u ovome slučaju riječ o jedinici od samo 17 kvadrata, lako je zaključiti kako je ova nekretnina, očekivano, bila najskuplja – čak 87,65 eura po četvornom metru. No, obzirom na top lokaciju može se zaključiti i kako je najmoprimac u ovome slučaju odlično prošao!

Najveći interes iskazan je pak za poslovni prostor u Splitu, na adresi Starčevićeva 12, za koji na natječaj pristiglo 6 ponuda, od kojih je jedna bila nevažeća, dok je najviša koja je pobijedila iznosila 302,95 eura. Riječ o poslovnom prostoru površine samo 13 četvornih metara, od kojih će za svaki najmoprimac plaćati 18,93 eura.

Dubrovnik, Gundulićeva poljana 3

Dubrovnik, Gundulićeva poljana 3 | foto: Državne nekretnine

Povoljno u Bjelovaru i Rijeci

Cijenu mjesečnog najma od 835 eura postigao je poslovni prostor u središtu Bjelovara, na Trgu Stjepana Radića 9. Riječ je o jedinici površine 175,83 kvadrata koja je iznajmljena za tek 4,75 eura po četvornom metru. Povoljnu je cijenu najma s obzirom na odličnu lokaciju postigao je i poslovni prostor u Rijeci, u ulici Milana Smokvine Tvrdog 4c gdje je površina od 29 kvadrata iznajmljena po cijeni od 130 mjesečno, odnosno 4,48 eura za kvadrat.

Iz Državnih nekretnina ističu da ako ponuditelj čija je ponuda izabrana kao najpovoljnija ne uplati razliku beskamatnog pologa/dostavi sredstva osiguranja, odnosno ako ne pristupi sklapanju ugovora o zakupu u roku određenom općim uvjetima javnog poziva, smatrat će se da je odustao od ponude. U tome slučaju sklapanje ugovora o zakupu bit će ponuđeno prvom sljedećem ponuditelju. Odustanu li od ponude za zakup prva tri najpovoljnija ponuditelja, natječaj za taj poslovni prostor bit će poništen.

Prihodi Državnih nekretnina u 2022. povećani za gotovo četvrtinu na 17,5 milijuna eura, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap