Pretraga

Nesigurnost i sezonski najam nekretnina: ‘Po pitanju cijena teško je biti pametan’

A- A+

Za sada dominiraju rezervacije iz Austrije i Njemačke, tu imamo dobar booking. Slovenaca ima 30 posto u odnosu na lani, a počele su pristizati i rezervacije iz BiH. Cijene su ostale iste kao što su bile i 2019. s tim da stari gosti imaju popuste 10 posto. Smatram da bi spuštanjem cijena dugoročno izgubili, kazao je jedan od iznajmljivača.

Foto: Unsplash

Sezona je pred vratima, a epidemiološka situacija u zemlji sve je povoljnija. Unatoč tome među iznajmljivačima vlada neizvjesnost budući da sezona umnogome ovisi o mjerama u drugim zemljama iz kojih dolaze turisti. Kakvo je trenutno stanje rezervacija na Makarskoj rivijeri iz perspektive nekoliko privatnih iznajmljivača i kakva su očekivanja za ovu sezonu, raspitali su se novinari Slobodne Dalmacije.

– U potpunosti smo spremni za sezonu. Poučeni prošlogodišnjom sezonom u predstojećoj smo oprezni. Ne očekujemo ludilo od rezervacija. Booking za ovu godinu pretežito čine rezervacije iz Poljske i Slovenije. Očito je da se njemačko tržište još nije definitivno odredilo. Ako i kad se ono otvori, to će biti prava stvar, kazala je iznajmljivačica Eleonora Filipetti.

Izdvojeni članak

Zadar, Šibenik ili Split: Prosječne cijene najmova jednosobnih stanova

Lošiji booking

– Po pitanju cijena teško je biti pametan. Trenutno lošiji booking je odraz stanja na tržištima, procijepljenosti i mjera, a postavlja se pitanje je li naš proizvod skup ili ne. Cijenama ćemo se igrati u zavisnosti od interesa, dodala je.

Kako se u Tučepima pripremaju za sezonu otkrio je iznajmljivač Pavo Borić.

– Po svim dosadašnjim rezervacijama koje smo zaprimili mislim da će ova sezona biti kao prošla, s tim da postoji mogućnost bolje realizacije za rujan u odnosu na lani. Što se tiče zastupljenosti, za sada dominiraju rezervacije iz Austrije i Njemačke, tu imamo dobar booking. Slovenaca ima 30 posto u odnosu na lani, a počele su pristizati i rezervacije iz BiH. Cijene su ostale iste kao što su bile i 2019. s tim da stari gosti imaju popuste 10 posto. Smatram da bi spuštanjem cijena dugoročno izgubili. S cijenama smo realni i ne stršimo pred drugima, kazao je.

Copy link
Powered by Social Snap